
حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۳دی ماه ۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت مسئولان در بخش های مدیریتی و تصمیمات غیر کارشناسانه آنها است جمعی از شهروندان در حمایت از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، خانواده های جانبازان و آسیب دیدگان جنگ ایران و عراق، جمعی از مالباختگان دو موسسه مالی و اعتباری کاسپین و ثامن الحجج، دانش آموزان دبیرستان های شهرستان ایذه، جمعی از کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی الفین ایلام، جمعی از اهالی روستای بحل از توابع شهرستان جاسک، در اعتراض به موارد گسترده نقض حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی را برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از شهروندان در حمایت از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در مقابل یکی از ساختمانهای قوه قضائیه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض در جریان برگزاری تجمع اعتراضی مذکور خواستار خلع ید بخش خصوصی از این مجتمع تولیدی صنعتی و بازگشت آن به بخش دولتی هستند.
در جریان برگزاری این تجمع شهروندان معترض با سر دادن شعارهای اعتراضی از قبیل « نان، کار، آزادی، اداره شورایی » و همچنین « دانشجو، کارگر، اتحاد، اتحاد »، خواستار احقاق حقوق شهروندی کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه شدند.
این تجمعات اعتراضی پیرو فراخوان قبلی منتشره از سوی کارگران کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعمال فشار بر مسئولان قوه قضائیه و بازگرداندن این مجتمع تولیدی صنعتی از بخش خصوصی به بخش دولتی برگزار شد.
شرکت کشت و صنعت هفت تپه، قدیمیترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد و پس از آن با توجه به عدم تخصص لازم در مدیریت این مجتمع تولیدی صنعتی مشکلات صنفی و اقتصادی کارگران این مجتمع صنعتی روندی افزایشی به خود گرفت.
حدود ۴۰۰۰ کارگر، به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخشهای مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند و از زمان آغاز خصوصی سازی در این مجتمع تولیدی صنعتی کارگران آن با مشکلات زیادی از قبیل عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایا و بیمه ای و محرومیت از حق امنیت شغلی دست و پنجه نرم می کنند.
تجمع اعتراضی خانواده های جانبازان و آسیب دیدگان جنگ ایران و عراق
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از خانواده های جانبازان و آسیب دیدگان جنگ ایران و عراق در اعتراض به محرومیت از حقوق شهروندی و عدم برخورداری حقوق شهروندی در مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض در تشریح مطالبات خود به عدم تبدیل وضعیت شغلی و عدم اجرای مفاد بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران ابلاغی توسط سازمان اداری و استخدامی کشور اشاره کردند و خواستار اجرای مفاد آن بخشنامه شدند.
لازم به ذکر است، براساس بخشنامه ای که از طرف مجلس تصویب شده این افراد با توجه به آسیب دیدگی های جسمی باید در اولویت تبدیل وضعیت شغلی قرار بگیرند اما علیرغم اعلام این ماده در بخشنامه مذکور اما مدیران اجرایی تفسیر دیگری را برای اجرای آن بخشنامه مدنظر قرار دادند که منجر به نقض حقوق شهروندی این افراد شده است.
تجمع اعتراضی مالباختگان موسسات مالی و اعتباری کاسپین و ثامن الحجج
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، امروز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از مالباختگان دو موسسه مالی و اعتباری در اعتراض به عدم پرداخت سپرده های بانکی آنها در موسسات کاسپین و ثامن الحجج در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با برگزاری تجمع و با دست گرفتن پلاکاردهای اعتراضی مذکور خواستار تسریع در روند تعیین تکلیف اموال از دست رفته خود شدند.
تجمع اعتراضی دانش آموزان شهرستان ایذه
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، دانش آموزان دبیرستان های پسرانه شهرستان ایذه در اعتراض به نامناسب بودن شرایط برگزاری امتحانات پایان ترم خود در محل اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان در تشریح مطالبه خود گفتند: “اگر قرار بر برگزاری امتحانات به شکل حضوری بود، باید از اول مهر دانش آموزان پایه دوازدهم سر کلاس میرفتند. این درست نیست که آنها در شرایط ناعادلانه با روش شاد درس بخوانند و در شرایط حضوری سر جلسه امتحان بنشینند.”
این دانش آموزان تاکید کردند که اگر با توجه به شرایط کرونایی شهرشان این تصمیمات اتخاذ میشود، مدیران آموزش و پرورش ایذه باید بپذیرند که شرایط نهتنها بهتر نشده، بلکه در مواردی بدتر هم شده است.
دانش آموزان میگویند: “با توجه به جایگاه حساس سال دوازدهم و کنکور پیش رو، هرگونه تصمیم اشتباهی میتواند آینده آنها را نابود کند.”
تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی الفین ایلام
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران اخراجی به بهانه تعدیل نیرو از شرکت پتروشیمی ایلام در اعتراض به بیکاری و اخراجی آنها از کار در مقابل این مجتمع پتروشیمی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران معترض که بصورت نیروهای پیمانکاری با قرارداد موقت کاری در سایت الفین پتروشیمی ایلام شاغل بودند در تشریح علت این تجمع اعتراضی گفتند: “حدود سی کارگر هستیم که با شروع بهره برداری سایت الفین، به دلیل عدم نیاز بیکار شدهایم؛ این در حالیست که ما نیروهای بومی هستیم و کار در پالایشگاه حق ماست.”
این نیروهای پیمانکاری در ادامه افزودند: “بعد از خاتمه کار ساخت، نیروهایی را از بیرون استخدام کردند و به ما گفتند که دیگر نیازی به شما نداریم! ما زن و بچه داریم و تنها امیدمان، همین پتروشیمی است که در منطقه محل سکونت ما قرار دارد؛ عادلانه نیست که ما بومیها را بعد از چند سال کار کردن، از کار بیکار کنند.”
تجمع اعتراضی اهالی روستای بحل از توابع شهرستان جاسک
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رسانک، روز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از اهالی روستای بحل از توابع شهرستان جاسک در اعتراض به تصرف و فروش غیرقانونی زمین های آنها از سوی سازمانهای و ارگانهای دولتی به بهانه توسعه سواحل مکران پس از مراجعه به فرمانداری شهرستان جاسک مشکلات خود را به مسئولان در میان گذاشتند.
لازم به ذکر است، در سالهای اخیر و به بهانه اجرای طرح رفع تصرف سواحل مکران در استان سیستان و بلوچستان، زمین های اهالی روستای بحل و برخی مناطق دیگر بدون پرداخت هیچگونه مبلغی به صاحبان آنها بصورت غیرقانونی از سوی سازمان بنادر و همچنین شهرداری و سایر ارگانهای مربوطه تصرف شده است.