بازداشت یک فعال رسانه ای ساکن اروند کنار توسط نیروهای امنیتی

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی شهرستان اروند کنار از توابع استان خوزستان یک فعال شبکه های اجتماعی ساکن این شهرستان را بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹، یک فعال رسانه ای که مدیریت یک صفحه اینستاگرامی را بر عهده داشت در شهرستان اروند کنار به علت محرومیت از حق آزادی بیان و عقیده توسط نیروهای امنیتی این شهرستان بازداشت شد.
یک منبع مطلع در تشریح این خبر به رُکنا گفت: ” ماجرا از زمانی شروع می شود که کارشناسان پلیس آبادان صفحه ای را در شبکه اجتماعی شناسایی کردند که مدیر این صفحه با قرار دادن تصاویری غیر اخلاقی از نوجوانان آنها را ترغیب به ورود به آن صفحه می کرد که پس تحقیقات صورت گرفته از سوی پلیس فتا فرد مذکور بازداشت شد.”
اعلام بر جرم بر علیه فعالان شبکه های اجتماعی، مصداق سرکوب آزادی بیان و عقیده و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید میکند است.
عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.