
حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۷ آذر ماه ۱۳۹۹، فردی در شهرستان کاشان به اتهام جرائم مرتبط با حیوان آزاری توسط ماموران انتظامی این شهر بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از همشهری آنلاین، امروز جمعه ۷ آذر ماه ۱۳۹۹، الهیار دولتخواه، رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان کاشان از بازداشت فرد حیوان آزار که با بستن یک قلاده سگ به وانت مزدا، حیوان را به شدت مورد آزار و آسیب قرار داده بود خبر داد.
در همین زمینه روز پنجشنبه روح اله دهقانی، دادستان عمومی و انقلاب کاشان در گفتگو با پایگاه خبری اهل کاشانم، ضمن اشاره به کلیپی که در در فضای مجازی مرتبط با همین مورد منتشر شده بود اعلام کرد: “به دنبال انتشار گسترده کلیپی که از مصادیق حیوان آزاری بود و یک قلاده سگ به یک ماشین در حال حرکت، بسته شده بود، موضوع بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه عامل این فعل قبیح توسط مامورین پلیس فتا شناسایی شد.”
همچنین رئیس اداره حفاظت از محیط زیست کاشان امروز از شناسایی و دستگیری متهم به حیوان آزاری که فیلم دلخراشی از وی در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود، در این شهرستان خبر داد.
الهیار دولتخواه در تشریح این خبر گفت: “حساسیت موضوع حیوان آزاری سبب شد با دستور دادستان کاشان و اقدام های فنی و تخصصی کارشناسان پلیس فتای این شهرستان، متهم دستگیر و تحویل مقامهای قضایی داده شود.”
لازم به ذکر است، انتشار فیلمی در شبکههای اجتماعی از فردی که با بستن یک قلاده سگ به قسمت عقب خودرو و حرکت با سرعت زیاد حیوان آزاری کرده بود سبب جریحه دار شدن افکار عمومی و اعتراض حامیان حقوق حیوانات شد.
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد صرفا به چند نمونه آن اشاره می کنیم: اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ از جمله اسناد بین المللی است که در حمایت از حقوق حیوانات مورد تصویب قرار گرفته است.
برهمین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.