
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۹، خیرت پروازه، شهروند اهل مریوان برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، امروز دوشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۹، خیرت پروازه، اهل روستای نی از توابع شهرستان مریوان، جهت سپری کردن حبس تعزیری ۶ ماهه خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد. پروازه، در خرداد ماه سال جاری پس از احضار به اداره اطلاعات سپاه مریوان بازداشت و پس از ۱ ماه با تودیع وثیقه آزاد شد. پس از اتمام مراحل دادرسی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
در تاریخ ۱۴ آذر ماه ۱۳۹۹، شعبه دادگاه انقلاب شهرستان مریوان با صدور دادنامه ای خیرت پروازه، شهروند ساکن روستای نی از توابع این شهر را به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
- بیشتر بخوانید: محکومیت خیرت پروازه به تحمل حبس تعزیری
این شهروند ساکن توابع شهرستان مریوان، در تاریخ ۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۹، پس از احضار به اداره اطلاعات سپاه پاسداران در این شهرستان جهت بازجوئی و تفهیم اتهام بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه در حالی که از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم بود در تاریخ ۴ مرداد ماه سالجاری با تودیع وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
- بیشتر بخوانید: بازداشت خیرت پروازه, شهروند ساکن توابع مریوان توسط اداره اطلاعات سپاه پاسداران
- بیشتر بخوانید: خیرت پروازه, شهروند ساکن توابع مریوان با تودیع قرار وثیقه آزاد شد
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری با ضرب و شتم و تهدید، نقض اسناد بین المللی حقوق بشر است. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.