بازداشت زانیار نورمحمد, شهروند ساکن سنندج توسط نیروهای امنیتی

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات سنندج به محل کار زانیار نورمحمد, شهروند اهل روستای نوه ره از توابع شهرستان سنندج وی را پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, زانیار نورمحمد, شهروند ساکن روستای نوه ره از توابع شهرستان سنندج, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات سنندج به محل کار وی در اداره برق این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش, ماموران امنیتی پس از بازداشت زانیار نورمحمد, کارگر شرکتی اداره برق سنندج وی را به مکان نامعلومی منتقل کردند.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “زانیار در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه در تماس تلفنی کوتاهی که با خانواده اش داشت به آنها گفت که در ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج است اما پس از مراجعه خانواده وی به آن مکان نیروهای امنیتی در اداره اطلاعات از وجود وی در آن ارگان امنیتی ابراز بی اطلاعی کردند”.
برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.