پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت ۹ تن از شهروندان در استان کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی

0
850

طی روزهای گذشته, نُه شهروند از جمله یک کارمند آموزش و پرورش در شهرستانهای ثلاث‌ باباجانی و سرپل ذهاب از توابع استان کرمانشاه به صورت جداگانه از سوی نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، طی هفته گذشته,  نُه تن از شهروندان ساکن سرپل ذهاب, ازتوابع استان کرمانشاه  بصورت جداگانه و در مکانهای مختلف بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. یک نفر از بازداشت شدگان از کارمندان شهرستان ثلاث باباجانی می باشد. 

براساس این گزارش هویت این شهروندان؛ “سالار رمضانی”، “پژمان امیدی”، “شاهین آغاویسی”، “فرشاد میری”، “وحید مهرورز”، “نازدار جمشیدی”، “فرامرز رستمی”، “علی رستمی” و “ایمان رستمی” در شهرستانهای ثلاث‌ باباجانی و سرپل ذهاب از توابع استان کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

از این افراد، سالار رمضانی ۴۰ ساله، کارمند آموزش و پرورش در روز پنجشنبه ۶ تیرماه در ثلاث باباجانی بازداشت شده است. بقیه‌ی افراد هم از اهالی روستای “بزمیرآباد” از توابع دهستان پشت‌تنگ در شهرستان سرپل ذهاب هستند که طی روزهای چهارشنبه ۵ تیرماه تا جمعه ۷ تیرماه بازداشت شدند. 
علیرغم مراجعه‌ی خانواده‌های این افراد به ارگانهای امنیتی و قضایی ثلاث‌باباجانی، سرپل ذهاب و کرمانشاه، تا لحظه‌ی انتشار این خبر، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت و یا محل نگهداری آنها به دست نیامده است.

بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading