میلاد گودرزی، نوکیش مسیحی و زندانی عقیدتی بطور مشروط آزاد شد

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۴اسفند ماه ۱۴۰۱، میلاد گودرزی، نوکیش مسیحی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان (ندامتگاه) مرکزی کرج آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ماده ۱۸، روز شنبه ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۱، میلاد گودرزی، نوکیش مسیحی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان (ندامتگاه) مرکزی کرج، پس از تحمل ۱ سال و ۴ ماه حبس تعزیری از مجموع حبس ۳ساله خود بطور مشروط آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی میلاد گودرزی، بطور مشروط و در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه که از آن با عنوان (عفو مشروط) یاد می شود صورت گرفته است.
لازم به اشاره است، میلاد گودرزی، در تاریخ ۵ تیرماه ۱۴۰۰، توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب کرج، از بابت اتهام (تشکیل گروه و دسته به قصد بر هم زدن امنیت کشور) به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. پس از اعلام اعتراض و ارجاع پرونده به شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان البرز، در تاریخ ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۰، این حکم عینا تائید و در تاریخ ۴ شهریور ماه ۱۴۰۰، به میلاد گودرزی ابلاغ شد. میلاد گودرزی، در آبان ماه ۱۴۰۰، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۳ ساله خود بازداشت و به زندان (ندامتگاه) مرکزی کرج منتقل شده بود.
میلاد گودرزی، پیشتر هم، در تاریخ ۲۱ آذرماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در یک کلیسای خانگی واقع در شهر کرج مرکز استان البرز بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام این نوکیش مسیحی، اواخر دی ماه ۱۳۹۶، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳۰ میلیون تومان آزاد شد.
با آغاز مراحل دادرسی، میلاد گودرزی، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج به ریاست موسی آصف الحسینی، محاکمه و اواخر اسفند ماه ۱۳۹۷، از بابت اتهام (تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج و آموزش مسیحیت صهیونیستی) به تحمل ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شد. با ارجاع پرونده این نوکیش مسیحی، به دادگاه تجدیدنظر استان البرز، این حکم عینا تائید و در تاریخ ۱۶ تیر ماه ۱۳۹۸، میلاد گودرزی، برای تحمل دوران حبس خود بازداشت و به زندان قزلحصار کرج منتقل و در تاریخ ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۸، پس از اتمام دوران حبس ۴ ماهه خود آزاد شده بود.
در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو مشروط) برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریورماه تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.
در این بخشنامه آزادی زندانیان و افراد بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای(جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (مرتبط شاکی خصوصی) نباشد.
علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
سرکوب دگراندیشان و اقلیتهای مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ و ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ است.
بازداشت خودسرانه و ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی، بازپرسی و دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است.