پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

محکومیت ملیکا قره گوزلو به حبس تعزیری و جریمه نقدی

0
822

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۹شهریور ماه ۱۴۰۱، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری با صدور دادنامه ای ملیکا قره گوزلو را به حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، ملیکا قره گوزلو، متولد: ۱۳۷۹، دانشجویان رشته روزنامه نگاری در دانشگاه تهران و از معترضان به حجاب اجباری، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. ملیکا قره گوزلو، پیشتر هم به سبب فعالیتهای مسالمت آمیز خود به تحمل حبس محکوم شده بود.

براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران که به محمدعلی کامفیروزی، وکیل مدافع ملیکا قره گوزلو ابلاغ شد؛ این دانشجوی معترض به حجاب اجباری، با اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام)به تحمل۳ سال و ۸ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام(ترغیب به اعمال منافی عفت)هم به پرداخت ۸ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. به فرض تائید این حکم در دادگاه تجدیدنظر و اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، اجرای مجازات اشد یعنی تحمل ۳ سال و ۸ ماه حبس تعزیری برای ملیکا قره گوزلو لازم به اجرا خواهد شد.

لازم به ذکر است، جملگی مصادیق اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (ترغیب به اعمال منافی عفت) به انتشار یک ویدئوی چند ثانیه ای باز می گردد که ملیکا قره گوزلو بدون روسری در خیابان پیاده روی و فیلم آن را در صفحه شخصی خود منتشر کرده بود.

ملیکا قره گوزلو، در تاریخ ۲۲تیر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در حالی که از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل و روند بازجویی و بازپرسی عادلانه محروم بود به سلول انفرادی یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل شد و در تاریخ ۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان از زندان اوین آزاد شد.

این دانشجوی رشته روزنامه نگاری پیشتر هم در تاریخ ۷ اسفند ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی علی مظلوم، از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، توسط کمیسیون عفو و بخشودگی قوه قضائیه لغو شد.

ملیکا قره گوزلو، در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸، در جریان‌ اعتراضات در تهران بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ و طی مراحل بازجوئی با تودیع قرار کفالتی به مبلغ ۶۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

سرکوب شهروندان، ناقض اصل آزادی بیان و همچنین ناقض, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید شده است.

بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading