سه تن از دانشجویان بازداشت شده با تودیع قرار کفالت آزاد شدند

حقوق بشر در ایران – در ساعات پایانی روز گذشته, “ملیکا قره گوزلو”, دانشجوی رشته روزنامه نگاری در دانشگاه علامه طباطبائی تهران و “ملیحه جعفری” و “مریم جعفری”, از دانشجویان هنر دانشگاه تهران با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قرار کفالت و بطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شدند.
به گزار حقوق بشر در ایران بنقل از شورای صنفی دانشجویان ایران, در ساعات پایانی یکشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۸, “ملیکا قره گوزلو”, دانشجوی رشته روزنامه نگاری در دانشگاه علامه طباطبائی تهران که در جریان تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران به همراه سایر شهرهای کشور از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود پس از اتمام مراحل بازجوئی با تودیع قرار کفالتی به مبلغ ۶۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. همچنین “ملیحه جعفری” دانشجوی رشته نمایش عروسکی و “مریم جعفری”, دانشجوی رشته مجسمه سازی پردیس دانشگاه هنرهای زیبا در دانشگاه تهران که روز دوشنبه هفته گذشته در حالی که مشغول تردد در خیابان بودند از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده بودند هر ۲ نفر این افراد با قرار کفالتی به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.
براساس این گزارش؛ “ملیکا قره گوزلو”, دانشجوی رشته روزنامه نگاری در دانشگاه علامه طباطبائی تهران و “ملیحه جعفری” دانشجوی رشته نمایش عروسکی به همراه خواهرش “مریم جعفری”, دانشجوی رشته مجسمه سازی پردیس دانشگاه هنرهای زیبا در دانشگاه تهران از زمان بازداشت تا لحظه آزادی موقت در زندان اوین بسر برده بودند.
“ملیحه جعفری”, دانشجوی رشته نمایش عروسکی در مقطع کارشناسی و ورودی سال ۱۳۹۷و “مریم جعفری”, دانشجوی رشته مجسمه سازی در دانشگاه هنرهای زیبا دانشگاه تهران, ورودی سال ۱۳۹۷, در تاریخ ۴ آذر ماه ۱۳۹۸, در حالی که در محدوده خیابان پورسینا واقع در تهران در حال تردد بودند توسط ماموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بودند.
- بیشتر بخوانید: بازداشت ۲ دانشجوی دانشگاه تهران از سوی ماموران امنیتی
همچنین “ملیکا قره گوزلو”, دانشجوی رشته روزنامه نگاری در دانشگاه علامه طباطبائی تهران پیش از این و در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.
لازم به ذکر است در روزهای اخیر و همزمان با برگزاری تجمعات اعتراضی که در شهرهای مختلف کشور با هدف اعتراض به افزایش قیمت بنزین و روند سعودی تورم برگزار شد و در این میان علاوه بر شهروندانی که در این تجمعات از سوی نیروهای امنیتی مورد رفتارهای قهرآمیز و و خشن قرار گرفتند دانشجویان بسیاری نیز از سو نهادهای امنیتی بازداشت شدند.
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت سها مرتضائی, دانشجوی محروم از تحصیل توسط نیروهای امنیتی
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت محمدامین حسینی, فعال دانشجوئی توسط ماموران وزارت اطلاعات
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت ۲ تن از دانشجویان دانشکده هنر دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت ۳ تن از دانشجویان دانشگاه تهران همزمان با آزادی دانشجوی دیگر از بازداشت
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت یاشار دارالشفاء, فعال دانشجوئی توسط ماموران وزارت اطلاعات
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت ۳ تن از فعالان صنفی دانشجویان دانشگاه تهران/ آزادی ۲ نفر و تداوم بازداشت ۱ نفر دیگر
- بیشتر بخوانید؛ افزایش تعداد دانشجویان بازداشت شده در دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی
سرکوب فعالان دانشجوئی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!
- بیشتر بخوانید؛ ادعای ابراهیم رئیسی؛ دفاع از حقوق بشر در ذات حکومت ایران است
همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.
- ملیکا قره گوزلو, دانشجوی رشته روزنامه نگاری, دقایقی پس از آزادی