جمعه، 26 تیر 1405 3:23 قبل از ظهر

محکومیت محمدآئین موید محسنی به حبس

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-ZCC

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۲۶تیر ماه ۱۴۰۵، محمدآئین موید محسنی، به تحمل حبس محکوم شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، محمدآئین موید محسنی، ۱۹ ساله، ساکن تهران از دستگیرشدگان مرتبط با اعتراضات سراسری دی‌ ماه ۱۴۰۴، توسط قاضی شعبه ۲۱دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به ۲ سال حبس محکوم شد.

براساس دادنامه صادره توسط قاضی شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران؛ محمدآئین موید محسنی، از بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به تحمل ۲ سال حبس محکوم شده است.” 

رضا صالحیه، وکیل مدافع متهم این پرونده با اعلام این خبر در تشریح آن افزود:”مبنی این اتهام به چاپ و پخش تعدادی تراکت اعتراضی با یک دستگاه پرینتر معمولی در ابعاد کوچک بوده است.” 

لازم به ذکر است، محمدآئین موید محسنی، در مرحله بدوی، توسط قاضی سیدعلی مظلوم ـ رئیس شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به تحمل ۵ سال حبس محکوم شده بود. 

محمدآئین موید محسنی، در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۴۰۴، توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی در محدوده میدان هفت حوض نارمک، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴، در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳(امنیت) تهران، پرونده اش برای تعیین تاریخ دادرسی به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، نزد قاضی سیدعلی مظلوم ارجاع و در اسفند ماه ۱۴۰۴ با تودیع وثیقه از زندان تهران بزرگ آزاد شد. 

محکومیت محمدآئین موید محسنی به دو سال حبس صرفاً به دلیل «چاپ و پخش تعدادی تراکت اعتراضی» از منظر حقوق بین‌الملل حقوق بشر، پرسش‌های جدی درباره رعایت آزادی بیان، اصل تناسب جرم و مجازات و حق برخورداری از دادرسی عادلانه ایجاد می‌کند. بر اساس ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران نیز به آن پیوسته است، هر فرد حق آزادی بیان، دریافت و انتشار اطلاعات و عقاید را از طریق هر رسانه‌ای دارد و هرگونه محدودیت بر این حق باید مبتنی بر قانون، ضروری و متناسب با هدفی مشروع باشد. صرف انتشار یا توزیع تراکت‌های اعتراضی، بدون ارائه دلایل روشن مبنی بر توسل به خشونت یا تحریک مستقیم به ارتکاب جرم، نمی‌تواند به‌تنهایی مبنای مشروعی برای سلب آزادی افراد باشد.

همچنین، استناد به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» در پرونده‌هایی که رفتار انتسابی صرفاً به فعالیت‌های مسالمت‌آمیز اعتراضی مربوط است، با اصل قانونی بودن جرائم و مجازات‌ها و تفسیر مضیق قوانین کیفری در تعارض قرار می‌گیرد. کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز تأکید کرده است که دولت‌ها نباید با توسل به مفاهیم کلی و مبهمی همچون «امنیت ملی»، حقوق بنیادین شهروندان در زمینه آزادی بیان و مشارکت مسالمت‌آمیز در امور عمومی را محدود کنند.

از سوی دیگر، مواد ۹ و ۱۴ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی بر حق آزادی شخصی، مصونیت از بازداشت خودسرانه و حق برخورداری از دادرسی عادلانه توسط دادگاهی مستقل و بی‌طرف تأکید دارند. در پرونده‌های امنیتی در ایران، به‌ویژه در مراحل اولیه تحقیقات، گزارش‌های متعددی درباره محدودیت دسترسی متهمان به وکیل منتخب و اعمال محدودیت‌های ناشی از تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری منتشر شده است؛ محدودیت‌هایی که همواره از سوی نهادهای بین‌المللی حقوق بشر به دلیل مغایرت با استانداردهای دادرسی عادلانه مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

هرچند در مرحله تجدیدنظر، مجازات محمدآئین موید محسنی از پنج سال به دو سال حبس کاهش یافته است، اما استمرار محکومیت کیفری بر مبنای فعالیتی که بنا بر اظهارات وکیل پرونده، صرفاً به چاپ و توزیع تراکت‌های اعتراضی محدود بوده، همچنان از منظر تعهدات بین‌المللی ایران در زمینه حمایت از آزادی بیان و حق مشارکت در اعتراضات مسالمت‌آمیز، محل ایراد و مغایر با اصول بنیادین حقوق بشر محسوب می‌شود.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب