دوشنبه , ۰۷ فروردین , ۱۴۰۲
دوشنبه, مارس 27

محکومیت قطعی فرشته منصوری به حبس تعزیری

0
102

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۰بهمن ماه ۱۴۰۱، شعبه ۶ دادگاه تجدیدنظر استان ایلام با صدور دادنامه ای فرشته منصوری را به حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کردپا، طی روزهای اخیر، فرشته منصوری، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در استان ایلام، توسط شعبه ۶ دادگاه تجدیدنظر استان ایلام به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

لازم به اشاره است، فرشته منصوری، در مرحله بدوی، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان سرابله از توابع استان ایلام با اتهامات(توهین به رهبری)، (اخلال در نظم عمومی) و (اجتماع و تبانی) پس از تجمیع جرائم، به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

لازم به اشاره است، فرشته منصوری، در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، مرتبط با اعتراضات سراسری در استان ایلام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی، بازپرسی و تفهیم اتهام اواسط آبان ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان آزاد شد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.