دوشنبه , ۰۷ فروردین , ۱۴۰۲
دوشنبه, مارس 27

محکومیت جلال پیردایه به حبس تعزیری و مجازات تکمیلی

0
96

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۲بهمن ماه ۱۴۰۱، ابوالقاسم صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با صدور دادنامه ای جلال پیردایه را به حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از شورای صنفی دانشگاههای کشور، جلال پیردایه، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف و از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و مجازاتهای تکمیلی محکوم شد.

براساس این گزارش، از اتهام مندرج در کیفرخواست صادره بر علیه جلال پیردایه اطلاعی حاصل نشده اما وی علاوه بر ۲ سال حبس تعزیری به ۲ سال منع خروج از کشور، ۲ سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و ۲ سال منع عضویت و فعالیت دز گروه‌ها و دسته جات سیاسی اجتماعی و فرهنگی محکوم شده است.

لازم به اشاره است، جلال پیردایه، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، هنگامی که برای پس گرفتن وسائل خود که در بازداشت اول وی از او توقیف شده بود پس از مراجعه به شعبه بازپرسی در دادسرای زندان اوین مجددا بازداشت شد.

جلال پیردایه، چندی پیش، در جریان اعتراضات دانشجویی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس آزاد شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه به هر شکل ممکن، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.