حسنا وطن پور، برای تحمل حبس بازداشت و به زندان ایلام منتقل شد

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۲بهمن ماه ۱۴۰۱، حسنا (کژال) وطن پور، برای تحمل حبس بازداشت و به زندان ایلام منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کردپا، روز شنبه ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، حسنا (کژال) وطن پور، متولد: ۱۳۷۲، اهل شهرستان گیلانغرب از توابع استان کرمانشاه، مشاوره حقوقی و فعال حقوق زنان، پس از مراجعه به واحد اجرای احکام، بازداشت و به زندان مرکزی ایلام منتقل شد.
لازم به ذکر است، حسنا وطن پور، اویل بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب استان ایلام، از بابت اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، (اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی) و (اخلال در نظم عمومی) در مجموع به تحمل ۱ سال حبس تعزیری، ۶ ماه حبس تعلیقی، ابطال گذرنامه و ارائه ۱۱۰۰ ساعت مشاوره به زنان آسیب دیده اجتماعی بصورت رایگان محکوم شد.
همچنین، در بخش دیگری از این دادنامه حسنا (کژال) وطن پور، از اتهامات(توهین به رهبری)، (لیدری اعتراضات) و (عضویت در احزاب کُرد مخالف نظام) نیز تبرئه شده بود.
حسنا (کژال) وطن پور، در تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در استان ایلام و طی مراحل بازجویی و بازپرسی سپس به زندان مرکزی ایلام منتقل و در تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.