سه شنبه , ۰۸ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 29

محکومیت رئوفه میرباقری به حبس تعزیری و مجازات تکمیلی

0
82

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، شعبه دادگاه انقلاب ساری با صدور دادنامه ای رئوفه میرباقری را به حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی هفته گذشته،‌ رئوفه میرباقری، فعال حقوق زنان، ساکن شهرستان تنکابن از توابع استان مازندران و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، توسط شعبه دادگاه انقلاب ساری، به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری، ۲ سال منع خروج از کشور و مجازات تکمیلی محکوم شد. 

براساس دادنامه صادره توسط شعبه دادگاه انقلاب ساری که به رئوفه میرباقری ابلاغ شده وی از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال منع خروج از کشور، ۲ سال منع عضویت در گروهها، احزاب و دسته جات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی محکوم شده است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”پس از ابلاغ این حکم به رئوفه میرباقری و پس از اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه پرونده این شهروند مختومه و قرار منع تعقیب وی صادر شد.”

لازم به اشاره است، رئوفه میرباقری، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، در شهرستان تنکابن از توابع استان مازندران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی منتقل و سپس با تودیع وثیقه آزاد شد. 

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو مشروط) برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریورماه تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.

در این بخشنامه آزادی زندانیان و افراد بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای(جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (مرتبط شاکی خصوصی) نباشد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاه های افراد در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هااستان مازندرانتنکابنتظاهرات سراسریصدور حبسبازداشت شدگان تظاهرات سراسریشعبه۱ دادگاه انقلاب ساریدادگاهیمنع خروج از کشورتظاهرات سراسری آذر ۱۴۰۱تظاهرات سراسری آملشعبه ۱ دادگاه انقلاب ساریساریتنکابیشهر ساریتظاهرات سراسری آذر۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱ آملشعبه ۱دادگاه انقلاب ساریتظاهراتمحاکمه شهرونداننقض حقوق بشر ایرانشعبه۱دادگاه انقلاب ساریبازداشت شدگان مهر ۱۴۰۱شهرستان تنکابیحقوق بشرشهرستان تنکابنحقوق بشر ایرانساری مازندرانشعبه یک دادگاه انقلاب ساریشعبه اول دادگاه انقلاب ساریبازداشت شدگان اعتراضات تنکابنحقوق بشر در ایرانممنوعیت خروج از کشورتظاهرات سراسری ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان اعتراضاتلقمان بازداشت شدگان مهر ۱۴۰۱بازداشتشدگان اعتراضاتحبس تعزیریشعبه اول دادگاه انقلابدادگاه انقلاب ساریرئوفه میرباقریتظاهرات سراسری آبان ۱۴۰۱ریوفه میرباقریتظاهرات سراسری تنکابندادگاه انقلابصدور حبس تعزیریمازندرانصدورحبسمحاکمه بازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱ریوفه میر باقریتظاهرات سراسری مازندران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.