
اقبال شعبانی, فعال کارگری و بازرس سندیکای نانوایان سنندج از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب این شهر به تحمل ۱ سال حبس تعلیقی با مدت تعلیق ۳ سال محکوم شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, شعبه ۱ دادگاه انقلاب سنندج, به ریاست قاضی سعیدی, طی حکمی اقبال شعبانی, فعال کارگری و بازرس سندیکای نانوایان این شهر را به تحمل ۱ سال حبس تعلیقی با مدت تعلیق ۳ ساله محکوم کرده است.
بنقل از یک منبع نزدیک به این فعال کارگری در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت, این حکم امروز شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه سالجاری به این فعال کارگری ابلاغ شده و با توجه به حکم صادره چنانچه اقبال شعبانی به مدت ۳ سال با پرونده جدیدی مورد محاکمه قرار بگیرد حکم صادره که مدت آن ۱ سال میباشد جنبه اجرائی پیدا میکند و این فعال کارگری علاوه بر تحمل کیفر در پرونده دوم مدت یک سال محکومیت فوق را هم باید تحمل حبس کند.
ابن منبع مطلع پیرامون تاریخ برگزاری جلسه دادرسی این فعال کارگری گفت, جلسه دادرسی این فعال کارگری در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه سالجاری توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب سنندج برگزار شده بود و حکم صادره امروز شنبه به روئیت اقبال شعبانی رسیده است.
اقبال شعبانی در تاریخ ۲۹ بهمن ماه سالجاری بدون تفهیم اتهام و بدون بیان دلیل بازداشت از سوی ماموران اداره اطلاعات سنندج بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شده بود و در طی این مدت از حق ملاقات با خانواده خود نیز محروم بوده است.
- بیشتر بخوانید: انتقال اقبال شعبانی, فعال کارگری به زندان مرکزی سنندج همزمان با بازداشت یک شهروند در سقز
این فعال کارگری نهایتا در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و انتقال به زندان مرکزی سنندج و تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان مرکزی این شهر آزاد شد.
سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است.
لازم به ذکر است برخورداری هر فرد از حق دادرسی عادلانه و تفهیم اتهام در زمان بازداشت و مطلع شدن فرد متهم از اتهامات منتسبه بر وی از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله: ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همجنین ماده ۹ این سند بین المللی میباشد.