کشتار ده ها راس الاغ در پی شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی در کله گان

حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۲، ماموران امنیتی با تیراندازی مستقیم در منطقه مرزی کله گان ده ها راس الاغ را کُشتند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، ده ها راس الاغ که قاچاقچیان سوخت در منطقه مرزی کله گان از توابع استان سیستان و بلوچستان، با آنها سوخت حمل می کردند در پی شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی و سپاه پاسداران تلف شدند.
براساس این گزارش، کشتار بیرحمانه این حیوانات و سلب حق حیات آنها در ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲ صورت گرفته است.
پیش از این هم در تاریخ ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، بیش از ۱۰۰ راس الاغ، توسط ماموران مرزبانی نیروی انتظامی یا سپاه پاسداران در پی شلیک مستقیم از پا در آمده بودند.
علت شلیک مستقیم به این حیوانات استفاده از آنها برای سوختبری عنوان شده است.
لازم به اشاره است، سوخت بری از جمله شغلهای کاذبی است که در استان سیستان و بلوچستان به علت نبود فرصتهای شغلی از شوی شهروندان برای امرار معاش صورت می گیرد و سالیانه تعداد بسیاری از شهروندان این مناطق با همین اتهام توسط نیروهای مرزبانی مورد اصابت گلوله مستقیم قرار گرفته و یا خودروها و حیوانات آنها به شدت آسیب می بیند.
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تاکنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حمایت از حقوق حیوانات تصویت شده که از جمله آنها می توان به اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتو، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ اشاره کرد.
بر همین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.
در حال حاضر، شرایط نگهداری از حیوانات در اکثر مناطق و حیات وحش ایران، سازگاری درستی با ضوابط و اصول مندرج در اسناد کنوانسیونهای مرتبط با وضعیت محیط زیست که مورد تائید و تاکید سازمان ملل متحد قرار گرفته ندارد.
در هدف پانزدهم سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است.