زندان سنندج، انتقال یک زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۸ دی ماه ۱۳۹۹، یک زندانی متهم به قتل عمد، محبوس در زندان مرکزی سنندج که پیش از این حکم اعدام وی تائید شده بود جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی در این زندان منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹، مصطفی سیفی – متولد: ۱۳۷۱ – فرزند: عطا – اهل روستای ویژنان از توابع شهرستان سروآباد واقع در استان کردستان، زندانی متهم به قتل عمد و محبوس در زندان مرکزی سنندج جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی در این زندان منتقل شد. این زندانی در شهریور ماه سال جاری هم برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود اما با توجه اخذ مهلت از واحد اجرای احکام برای تامین دیه اجرای حکم وی تعلیق شده بود.
یک منبع مطلع در تشریح این خبر به کُردپا گفت: “خانواده مصطفی سیفی موفق به پرداخت دیه به خانواده مقتول نشدهاند و قرار است روز چهارشنبه ۱۰ دیماه ۱۳۹۹، حکم اعدام او اجرا شود.”
لازم به ذکر است، مصطفی سیفی، پیش از این نیز در تاریخ ۲ شهریور ماه ۱۳۹۹، جهت اجرای حکم اعدام از بند عمومی زندان سنندج به سلول انفرادی در این زندان منتقل شده بود اما با توجه به اخذ مهلت از ولی دم مقتول برای تامین مبلغ دیه در تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، اجرای حکم اعدام وی تعلیق شده بود.
- بیشتر بخوانید: تعلیق اجرای اعدام یک زندانی متهم به قتل در زندان مرکزی سنندج
مصطفی سیفی, در تاریخ ۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴, بر سر یک نزاع ناموسی فردی بنام کوسار سیفی – فرزند: صدیق که از اقوام وی بود را به قتل رساند.
پس از گذشت ۱ سال از این قتل مصطفی سیفی, در تاریخ ۵ فروردین ماه ۱۳۹۵ به اتهام قتل عمد بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی با اتهام قتل عمد تفهیم اتهام شد و سپس از سوی دادگاه کیفری ۱ سنندج محاکمه و به اعدام محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۷ عیناً تائید شد.
بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی, حکومت ایران دست کم ۲۵۱ نفر را اعدام کرده و دستکم ۴ نفر از اعدام شدگان در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشتند. با این حال، به دلیل عدم شفافیت مقامات، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و ممکن است بسیار بالاتر از رقم اعلام شده باشد.
با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود.
براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدامهای سالیانه را دارا می باشد.
در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی که به تفسیر موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته بود در بخشی از این گزارش پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام اعلام کرد: “حکم اعدام همچنان برای اعمالی در نظر گرفته شد که در قوانین بین المللی حقوق بشر مجاز به شمار میروند، اعمالی که از جمله شامل رابطه جنسی افراد همجنس با رضایت متقابل و روابط جنسی خارج از چارچوب زناشویی می شد؛ صدور حکم اعدام همچنین برای جرایمی از قبیل توهین به پیامبر اسلام , محاربه و افساد فی الارض, ادامه یافت که تعریف بسیار مبهمی دارند”.
- مصطفی سیفی