
حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۹، حکم اعدام دانیال دیوانی آذر، متهم ردیف اول قتل صادق برمکی در زندان شهرستان مهاباد اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۹، دانیال دیوانی آذر، متولد: ۱۳۷۵، زندانی متهم ردیف اول قتل صادق برمکی، محبوس در زندان مهاباد که پیش از این حکم اعدام وی پس از صدور در شعبه دادگاه جزایی مهاباد در دیوان عالی کشور تائید شده بود اعدام شد.
یک منبع مطلع در تشریح این خیر به حقوق بشر در ایران گفت: “دانیال دیوانی آذر بعنوان متهم ردیف اول این پرونده در حالی که از هفته قبل به همراه کمال اصغری، برای اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بودند اعدام شد و با توجه به این اعدام از ۴ متهم به قتل صادق برمکی متهمان ردیف ۱ تا ۲ اعدام شدند، دانیال زینالعابدینی, متهم ردیف سوم این پرونده در زندان مهاباد بر اثر ضرب و جرح شدید جان باخت و بعنوان متهم ردیف چهارم این پرونده هم حسین جهانگیری، متولد: ۱۳۶۹، به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.”
حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی، انتقال دانیال دیوانی آذر، را از روزهای قبل به سلول انفرادی در زندان مهاباد جهت اجرای حکم اعدام اطلاع رسانی کرده بود.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۹، حکم اعدام کمال اصغری، متهم ردیف دوم این پرونده در زندان مهاباد به اجرا در آمده بود.
- بیشتر بخوانید: حکم اعدام زندانی متهم به قتل در زندان مهاباد اجرا شد
همچنین در تاریخ ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۹, پس از اعتراضات زندانیان محبوس در زندان مهاباد به وضعیت نامناسب بهداشتی و محرومیت زندانیان از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده محیط برای مقابله با ویروس کرونا و همچنین محرومیت از حق اعطای مرخصی و سایر حقوق شهروندی زندانیان دانیال زین العابدینی, زندانی کودک – مجرم محبوس در این زندان متولد ۱۹ مرداد ماه ۱۳۷۹, که از بابت اتهام قتل صادق برمکی در این زندان بود پس از انتقال به سلول انفرادی از سوی ماموران امنیتی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و جان باخت.
- بیشتر بخوانید: دانیال زینالعابدینی, کودک – مجرم, در اثر ضرب و شتم توسط ماموران امنیتی در زندان مهاباد جان باخت
بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی, حکومت ایران دست کم ۲۵۱ نفر را اعدام کرده و دستکم ۴ نفر از اعدام شدگان در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشتند. با این حال، به دلیل عدم شفافیت مقامات، پی بردن به تعداد واقعی اعدام ها در این کشور دشوار است و ممکن است بسیار بالاتر از رقم اعلام شده باشد.
براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدام های سالیانه را دارا می باشد.
در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی که به تفسیر موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته بود در بخشی از این گزارش پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام اعلام کرد: “حکم اعدام همچنان برای اعمالی در نظر گرفته شد که در قوانین بین المللی حقوق بشر مجاز به شمار میروند، اعمالی که از جمله شامل رابطه جنسی افراد همجنس با رضایت متقابل و روابط جنسی خارج از چارچوب زناشویی می شد؛ صدور حکم اعدام همچنین برای جرائمی از قبیل توهین به پیامبر اسلام , محاربه و افساد فی الارض, ادامه یافت که تعریف بسیار مبهمی دارند”.