
حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۵دی ماه ۱۴۰۱، احکام اعدام دستکم ۴ زندانی با جرائم(قتل عمد) و (موادمخدر) در زندان دیزل آباد استان کرمانشاه و قزلحصار کرج اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز پنجشنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، مهدی عسکری و رستم عباس زاده قزلکند – متولد:۱۳۵۶، فرزند: مجید، اهل روستای قزلکند از توابع شهرستان سلماس، دو زندانی متهم به جرائم موادمخدر و محبوس در زندان قزلحصار کرج مرکز استان البرز اعدام شدند.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”رستم عباس زاده قزلکند، برای نخستین مرتبه اوایل دهه ۸۰ با اتهام مواد مخدر، بازداشت و پس از طی مراحل قضایی به حبس ۴ ساله محکوم و در سال ۱۳۸۵ آزاد شد. اما در پرونده جدید خود مجددا اواخر دهه ۹۰ بازداشت و پس از طی مراحل قضائی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران محاکمه و به اعدام محکوم شد.”
این منبع مطلع در خصوص مهدی عسکری هم اعلام کرد:”وی چند سال قبل با اتهام حمل و نگهداری نوعی از موادمخدر دستگیر و پس از طی مراحل قضائی در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد.”
سازمان حقوق بشر ایران هم در خبری افزود؛ سحرگاه چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، فرهاد (فراح) کریمی، متولد: ۱۳۵۵، ساکن روستای کورمره از توابع شهرستان پاوه در استان کرمانشاه، زندانی متهم به قتل عمد و محبوس در زندان دیزل آباد استان کرمانشاه اعدام شد.
به نقل از یک منبع مطلع:”قتل او یک قتل ناموسی و با اسلحه در ۵ کیلومتری روستا بوده است. فرهاد یک دختر و یک پسر داشت و قبل از اعدام مدت ۳ سال و ۱ روز در زندان بود.”
وبسایت کردپا هم با انتشار خبری اعلام کرد؛ سحرگاه چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، سعداله کریمی سرینی، اهل روستای سرین از توابع منطقه عثمانوند کرمانشاه و زندانی متهم به قتل عمد و محبوس در زندان دیزل آباد استان کرمانشاه، پس لز مخالفت ولی وم مقتول با رضایت برای آزادی وی اعدام شد.
به نقل از یک منبع مطلع:”این شهروند ٤٢ ساله دو سال پیش به اتهام “قتل” برادر همسرش بازداشت و سپس از سوی دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بود.”
لازم به ذکر است، سعداله کریمی سرینی، در تاریخ ۱۴ دیماه ۱۴۰۱، جهت اجرای احکام اعدام به همراه فرهاد (فراح) کریمی، دیگر زندانی متهم به قتل عمد به سلول انفرادی در زندان دیزل آباد منتقل شده بودند.
اعدام این زندانیان، تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.
همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.
به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.