پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

تداوم آتش سوزی در منطقه بوزین و مره خیل از توابع استان کرمانشاه

0
839

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۷ تیر ماه ۱۳۹۹, در ادامه آتش سوزی های گسترده در مراتع و جنگلهای کشور, آتش سوزی گسترده ای در منطقه بوزین و مره خیل واقع در استان کرمانشاه در جریان است و  بخش وسیعی از مراتع و بافت گیاهی در اثر این آتش سوزی نابود شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز شنبه ۷ تیر ماه ۱۳۹۹, بر اثر آتش سوزی وسیع در منطقه بوزین و مره خیل از توابع استان کرمانشاه به دلیل نبود امکانات و تجهیزات کافی برای مهار این آتش سوزی بخش وسیعی در این منطقه طعمه حریق شده و این آتش سوزی همچنان ادامه دارد. 

براساس اعلام آزاد شیخ ویسی, فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه: “حریق در منطقه حفاظت شده بوزین و مره خیل از ظهر روز پنجشنبه به دلایلی که ما هنوز نتوانستیم آن را پیدا کنیم آغاز شده و با گذشت ۲ روز با وجود همه تلاش‌هایی که برای اطفا حریق انجام شده، هنوز ادامه دارد و ما شاهد شعله ور شدن آـش هستیم”. 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه افزود: “هم اکنون نیروهای یگان حفاظت محیط زیست و مردم بومی منطقه برای مهار آتش پای کار هستند و تلاش‌ها با وجود صعب‌العبور بودن منطقه همچنان ادامه دارد”. 

شیخ ویسی در ادامه با اشاره به وسعت حدود ۲۷۰۰۰ هکتاری منطقه حفاظت شده بوزین و مره خیل از وسعت پوشش گیاهی این منطقه سخن به میان آورد و گفت: “این منطقه دارای پوشش گیاهی و جانوری غنی و زیستگاه برخی گونه‌ها از جمله گوزن شوکا، پلنگ و… است”.

این مقام مسئول در اداره حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه در خاتمه یادآور شد: “از ابتدای امسال ۳مورد آتش سوزی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان داشتیم که ۱مورد بزرگ دیگر آن با وسعت ۳۵۰ هکتار مربوط به همین منطقه بوزین و مره خیل بود و سایر موارد در زمان کوتاهی مهار شد”.

هرگونه آسیب به بافت و پوشش‌های گیاهی و جنگلی و در هر نقطه از کره زمین نقض کنوانسیونهای مرتبط با حافظت از محیط زیست می باشد.  

همچنین در هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت به صراحت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرده است. متن هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ عبارت است از: “حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی”. این هدف مشتمل بر حفاظت، احیاء و استفاده پایدار از جنگل ها، تالاب ها، کوه ها و نواحی خشک, توقف جنگل زدایی, مبارزه با بیابان زایی, کاهش تخریب زیستگاه های طبیعی و جلوگیری از انقراض گونه های در معرض خطر, اشتراک گذاری منصفانه مزایای ناشی از استفاده از  منابع ژنتیک در راستای توافقات بین المللی, پیشگیری از پدیدار شدن گونه های مهاجم و بیگانه در زیست بوم های خشکی و آبی, مبارزه با صید غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading