یک شنبه , ۱۴ خرداد , ۱۴۰۲
یکشنبه, ژوئن 4

دستکم ۶۵۰ هکتار از باغات و مراتع استان قزوین در آتش سوخت

0
1078

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, از ابتدای سالجاری تا به امروز دستکم ۶۵۰ هکتار از مراتع, مزارع و باغات استان قزوین طعمه حریق شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز یکشنبه ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, قدرت الله مهدیخانی, مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اعلام کرد که در آتش سوزیهای اول سال ۱۳۹۹ تا به امروز که در مراتع و بافتهای گیاهی استان قزوین رخ داده دستکم ۶۵۰ هکتار از مراتع، مزارع و باغات این استان دچار آتش سوزی شده است.

براساس اعلام این مقام مسئول در ستاد مدیریت بحران استان قزوین: “بالغ بر ۹۴۰ هکتار از منابع طبیعی استان قزوین تا نیمه نخست سال ۱۳۹۸ طعمه حریق شد در حالی که این میزان آتش سوزی در سال ۱۳۹۷ بیش از ۱۳۰ هکتار بوده است”.

مدیر کل مدیریت بحران استان قزوین افزود: “قزوین از استان‌های حادثه خیر در کشور به شمار می‌رود که روند آتش‌سوزی مراتع و مزارع آن در ۲ سال اخیر افزایش چشمگیری بوده است”.

مهدیخانی ادامه داد: “احتمال بروز آتش سوزی در تمام مناطق استان که دارای مرتع و علفزار است وجود دارد اما بیشترین گزارش طی این مدت از منطقه طارم سفلی، بویین‌زهرا و تاکستان بوده است”.

این مقام ارشد در بخش مدیریت بحران استان قزوین در ادامه گفت: ” روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ حادثه آتش سوزی مربوط به مراتع و باغات استان گزارش می‌شود و با افزایش دما این تعداد روز به روز در حال افزایش است”. 

وی اضافه کرد: “استفاده از ظرفیت دهیاران، شهرداری‌ها و اهالی روستاها در پیشگیری از آتش‌سوزی مراتع، بسیار ضروری و مورد تاکید است ، زیرا طبق بررسی‌های انجام شده، ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها عامل انسانی است”.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین در مورد امکانات و تجهیزات در اختیار برای مهار آتش سوزی افزود: “امکانات و تجهیزات استان قزوین بسیار کم است و تا حدی می‌تواند پاسخگوی کنترل آتش‌سوزی‌های احتمالی باشد ولی با افزایش تعداد و دامنه حریق‌ها قطعا امکانات برای مهار حریق کافی نخواهد بود”.

قدرت الله مهدیخانی, خاطرنشان کرد: “فرهنگ سازی و آموزش در تبیین جوامع محلی و روستایی، نصب تابلوهای هشدار دهنده در مناطق و معابر پر تردد و نیز عرصه بحرانی تفرجگاهی و حاشیه جاده‌ها را ضروری دانست.

منابع طبیعی استان قزوین شامل ۸۵۰ هزار هکتار مرتع، ۲۸ هزار هکتار جنگل و ۲۹ هزار هکتار بیابان است.

تداوم و گسترش این آتش سوزی ها در حالی است که در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود منصور, رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از وقوع ۷۴۰ حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا تاریخ ۲۴ خرداد ماه سالجاری خبر داد که بر اثر این آتش سوزیها دستکم ۸ هزار هکتار از مراتع و جنگلها طعمه حریق شده است. 

 در هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت به صراحت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرده است. متن هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ عبارت است از: “حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی”. این هدف مشتمل بر حفاظت، احیاء و استفاده پایدار از جنگل ها، تالاب ها، کوه ها و نواحی خشک, توقف جنگل زدایی, مبارزه با بیابان زایی, کاهش تخریب زیستگاه های طبیعی و جلوگیری از انقراض گونه های در معرض خطر, اشتراک گذاری منصفانه مزایای ناشی از استفاده از  منابع ژنتیک در راستای توافقات بین المللی, پیشگیری از پدیدار شدن گونه های مهاجم و بیگانه در زیست بوم های خشکی و آبی, مبارزه با صید غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: