
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, در ادامه تجمعات اعتراضی شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور می باشد جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه, کارگران اپرا تورهای فشار قوی وزارت نیرو در استان خوزستان, کارگران راه آهن منطقه زاگرس, جمعی از کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری حمیدیه, جمعی از آموزش یاران نهضت سوادآموزی, جمعی از شهروندان ساکن شهرستان زابل و معلمان مدارس غیرانتفاعی از نقاط مختلف کشور در اعتراض به نقض حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز یکشنبه ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ تن از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در محوطه این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام منابع کارگری: “کارگران هفت تپه تصمیم گرفتند به صورت شورائی روند اعتصاب را سازمان دهی کنند و با انجام یک نافرمانی مدنی با عدم حضور بر سر پستهای کاری خود نسبت به وضع موجود اعتراض کردند و با تجمع در مکانی که از آن با عنوان سنگر یاد می کنند به سخنرانی و تبادل نظر پرداختند و بر تداوم اعتصاب خود تا زمان دستیابی به مطالبات شان اکید کردند.
این کارگران معترض در نهایت این نتیجه رسیدند که روند و چگونگی اعتصاب باید با تصمیم جمعی و بصورت شورایی سازمان دهی شود.
کارگران این واحد صنعتی خواستار پرداخت حق بیمه، پرداخت حقوق های معوقه از آغاز سال ۱۳۹۹ و همچنین تمدید دفترچه های بیمه درمانی تامین اجتماعی و تعیین تکلیف در مورد وضعیت شغلی و برچیده شدن بخش خصوصی از این کارخانه هستند.
از سوی دیگر کارفرمای مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با صدور اطلاعیهای اعلام کرده بود که کارگرانی که به بهانه اعتراض کار نمیکنند از مزایای اضافه کاری و نوبتکاری محروم خواهند بود.
یکی از کارگران مجتمع هفت تپه گفت: “تعدادی از کارگران معترض مانند روزهای گذشته در ساعات کاری در محوطه مجتمع و مقابل ساختمان فرمانداری جمع شده و فعالیت کارخانه همچنان متوقف است”.
این کارگر معترض در ادامه افزود: “همه ما خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه و منفک کردن مجتمع از بخش خصوصی هستیم و تا این لحظه از جانب مدیریت مجتمع و مسئولان اداری استان پاسخ مشخصی به این خواستههای کارگران داده نشده و مدیریت کنونی مجتمع هفت تپه با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود ۳ تا ۴ هزار کارگر این واحد صنعتی و کشاورزی باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانوادههای این کارگران شده و این در شرایطی است که به نان شب مان بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم پیگیر مطالبات کارگران هفت تپه باشند”.
این کارگر نیشکر هفت تپه در ادامه تاکید کرد: “مجموع مطالبات ما کارگران هفت تپه حدود ۳ ماه مزد معوقه است علیرغم آنکه کارگران دیگر تمایلی با ادامه همکاری با بخش خصوصی کارخانه را ندارند”.
طبق اظهارات این کارگر: ” کارفرمای مجتمع نیشکر هفت تپه با صدور اطلاعیهای را روی خروجی کانال منتسب به شرکت ارسال کرده که در آن آمده است: کلیه کارگران و کارکنان از تاریخ ۳۰ خرداد ماه موظف به انجام فعالیت کاری روزانه خود هستند در غیر این صورت اگر کارگری به بهانه تجمع و اعتصاب در انجام وظایف خود کوتاهی کند، نباید انتظار مزایای اضافه کاری و نوبت کاری را داشته باشد”.
او اضافه کرد: “طی ۶ روز گذشته که اعتراضاتمان شروع شده تا امروز نتیجهای که نشان از رفع مشکلات ما داشته باشد، نگرفتهایم. همچنین اقداماتی که از سوی کارگران و برخی مسئولان استانی برای بازگرداندن شرکت هفت تپه به بخش دولتی انجام شده، هنوز نتیجهای نداشته است”.
تجمع اعتراضی شهروندان ساکن شهرستان زابل
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۱تیر ماه ۱۳۹۹، تجمع اعتراضی جمعی از شهروندان ساکن شهرستان زابل در مقابل شهرداری این شهرستان.
این شهروندان در اعتراض به عدم جمع آوری زباله های خانگی از سوی شهرداری زابل با تجمع در مقابل درب ورودی این سازمان نارضایتی خود را از وضع موجود نشان دادند و زباله های خود را در مقابل درب ورودی شهرداری جمع کردند.
آنها با آوردن و جمع کردن زبالهها مقابل ساختمان شهرداری رژیم اعتراض خود را به عدم انجام مسئولیت این اداره ابراز کردند.
یکی از فعالان مدنی زابل با انتشار گزارشی گفت: “اعتراض مردم به انباشته شدن زبالهها در سطح شهر و عدم جمعآوری زبالهها در شهر زابل، مقابل شهرداری و این حرکت که دوستان مطالبه گر مقابل شهرداری انجام دادند. متاسفانه در شهر زابل زبالهها بخوبی جمعآوری نمیشود و همینطور که سطح شهر را مشاهده میکنید، تماما زباله هست. متاسفانه شهرداری توانایی جمعآوری زباله را ندارد”.
تجمع اعتراضی آموزش یاران نهضت سوادآموزی
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز یکشنبه ۱تیر ماه ۱۳۹۹، جمعی از آموزش یاران نهضت سوادآموزی از شهرهای مختلف در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان: ” ما خواستار لغو اجرای قانون استخدام آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مصوب مجلس هستیم که به موجب آن آموزشیاران و آموزشدهندگان باید از طریق آزمون تبدیل وضعیت بشوند. این درحالی ست که از سال گذشته از ما خواسته شده برای ادامه همکاری در آزمون دانشگاه فرهنگیان شرکت کنیم و در صورت عدم قبولی باید به همکاری خود با آموزش و پرورش خاتمه دهیم.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری حمیدیه اهواز
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۱تیر ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری حمیدیه از توابع استان خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان به دليل عدم پرداخت ۱۵ماه حقوق، ۲سال حق بيمه, عيدى ومزايا، اين تجمع اعتراضى را در ميدان شهر حمدیه برگزار کردند.
تجمع اعتراضی کارگران راه آهن ابنیه زاگرس
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن, امروز یکشنبه ۱تیر ماه ۱۳۹۹، کارگران راه آهن منطقه زاگرس در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه، بیمه و سنوات، در مقابل اداره کل راه آهن زاگرس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس این گزارش: ” کارگران خواستار دریافت کلیه معوقات مزدی و پرداخت حق بیمه خود از سوی پیمانکار به سازمان تامین اجتماعی و لغو خصوصی سازی این شرکت هستند چرا که تاکید دارند که مشکلات آنها از زمان واگذاری خطوط ابنیه فنی به بخش خصوصی آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد”.
تجمع اعتراضی کارگران اپراتورهای برق فشار قوی خوزستان
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز یکشنبه ۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, جمعی از کارگران اپرا تورهای فشار قوی وزارت نیرو در استان خوزستان « کلاه زردها » در مقابل ساختمان برق منطقه ای خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس گفته این شهروندان معترض: ” در انتظار تبدیل وضعیت و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل هستند و تا به امروز در وضعیت بلاتکلیف به سر می برند و کسی هم پاسخگوی مشکلات و عدم امنیت شغلی این کارگران نیست.
این شهروندان در ادامه افزودند: “همه بخشنامهها و آییننامههای مربوط به تبدیل وضعیت تا امروز اجرایی نشده است. ما به دلیل کرونا نتواستیم به تهران بیاییم؛ اما با این اعتراض میخواهیم صدای نارضایتی خود را به گوش مسئولان وزارت نیرو برسانیم”.
به گفته آنها، علیرغم اخذ مجوزهای لازم برای استخدام کلاه زردها، سازمان توانیر چارت خالی برای تبدیل وضعیت اپراتورها اختصاص نمیدهد.
تجمع اعتراضی معلمان مدارس غیرانتفاعی
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از اعتماد, امروز یکشنبه ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, جمعی از معلمان مدارس غیر انتفاعی از نقاط مختلف کشور در اعتراض به وضعیت نامشخص استخدام، بیمههای ناقص و درآمد پائین در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان معترض: “هر وقت اعتراض میکنیم میگویند خودتان رفتید و خودتان خواستید. بله، خودمان رفتیم، اما به خاطر این بود که نمیخواستیم بعد از چند سال درس خواندن و زحمت کشیدن گوشه خانه بشینیم و مدرکمان خاک بخورد”.