
حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹، حامد سحابی، صاحب امتیاز و سردبیر مجله ایران فردا، از محرومیت خود در انجام فعالیتهای رسانه ای خبر داد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایران فردا، روز دوشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۹، حامد سحابی، صاحب امتیاز مجله ایران فردا، اعلام کرد که به دلیل حکم دادگاه، مدتی از فعالیت مطبوعاتی محروم است و به دلیل این که مدیرمسوول این مجله است، انتشار آن تا رفع محدودیتهایی اعمال شده متوقف میشود.
این روزنامه نگار در تشریح علت این محرومیت اعمال شده به وی گفت: “از همان ابتدای انتشار دوره جدید ایران فردا، روزنامه کیهان در ستون معروف اخبار ویژهاش بر وزارت فرهنگ و ارشاد تاخت که چرا به ایران فردا مجوز انتشار دادهاید و چنین القا کرد که ایران فردا ارگان گروهکهای معاند با انقلاب و در فکر تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب است. بی جهت حساسیتی در ضابطین قضایی ایجاد کرد که با ذره بین بدبینی خط به خط مطالب هر شماره ایران فردا را مرور کنند و شاهدی برای ادعای نادرست کیهان بیابند.”
حامد سحابی در ادامه افزود: “نتیجه این اقدامات، ثبت شکایتی ۱۹ صفحهای در دادسرای فرهنگ و رسانه از ایران فردا شد که ماهانه منتشر میشود.
در پی این شکایت، سحابی که نیابتاً مدیر مسوول ایرانفردا است، به دو سال محرومیت از مسئولیتهای مطبوعاتی محکوم شد. در نهایت، این رای از تیر ماه سال ۱۳۹۹ با ابلاغ هیات نظارت برمطبوعات اجرا شد.”
حامد سحابی در این اطلاعیه آورده است: “از آن جایی که در غیاب مدیر مسوول، قانوناً صاحب امتیاز عهدهدار مسوولیت او است و اینک با این حکم، صاحب امتیاز هم تا دو سال نمیتواند این مسوولیت را بپذیرد، لذا تا تعیین تکلیف مدیر مسوول جدید، امکان انتشار مجله وجود ندارد.”
سحابی گفته است در حال حاضر در حال پیگیری این موضوع از طریق هیات نظارت بر مطبوعات داخلی وزارت ارشاد است.
حقوق بشر در ایران، در تاریخ روز دوشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی، از بازداشت و اجرای حکم حبس تعزیری ۳ ساله کیوان صمیمی، روزنامه نگار و سردبیر نشریه تعلیق شده ایران فردا و انتقال وی به بند قرنطینه زندان اوین خبر داده بود. در حالی حکم حبس تعزیری کیوان صمیمی اجرا شد که این فعال رسانه ای با بیماری دست و پنجه نرم می کند و اجرای حکم حبس وی در شرایط کنونی بسیار خطرناک است. صمیمی، پس از بازداشت در جریان اعتراضات روزجهانی کارگر در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در مرحله دادرسی توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد.
- بیشتر بخوانید: کیوان صمیمی بهبهانی برای تحمل حبس بازداشت شد
سرکوب مطبوعات و فعالان جامعه مدنی ایران, ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید کرده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.