زمان رسیدگی به اتهامات سه تن از اعضای کانون نویسندگان مشخص شد
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سه تن از اعضای کانون نویسندگان ایران بنامهای: کیوان باژن, بکتاش آبتین و رضا خندان مهابادی در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و توسط قاضی محمد مقیسه ای برگزار خواهد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ جلسه رسیدگی به اتهامات رضاخندان مهابادی, بکتاش آبتین و کیوان باژن سه عضو کانون نویسندگان ایران در محل شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه ای برگزار خواهد شد. این سه فعال فرهنگی پیش تر در تاریخ پس از حضور در دادگاه بدوی با صدور قرار وثیقه و عدم توانائی در تامین وثیقه, بازداشت و پس از تامین آن آزاد شده بودند.
- بیشتر بخوانید: آزادی رضا خندان مهابادی، با قرار وثیقه/ تداوم بازداشت دو تن دیگر از اعضای کانون نویسندگان ایران
- بیشتر بخوانید: آزادی کیوان باژن از اعضای کانون نویسندگان ایران با قرار وثیقه
- بیشتر بخوانید: آزادی بکتاش آبتین، با تودیع قرار وثیقه / تداوم بازداشت کیوان باژن
بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن در مردادماه سال جاری از بابت همین پرونده در شعبه ۷ دادسرای اوین با عنوان “تبلیغ علیه نظام” و در تاریخ ۱۲ آبانماه در پی احضار مجدد به این شعبه با عناوین دیگر “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” و “تشویق بانوان کشور به فساد و فحشا” مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بودند.
در تاریخ ۲ بهمنماه سالجاری بکتاش آبتین, رضا خندان مهابادی و کیوان باژن جهت رسیدگی به پرونده مفتوحه ای که در محاکم قضائی داشتند در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران حاضر شده بودند و قاضی محمد مقیسه ای ضمن ممانعت از حضور وکیل مورد نظر این سه فعال فرهنگی و از سوی دیگر به دلیل تغییر قرار صادره از کفالت به وثیقه ای به مبلغ یک میلیارد تومان و عدم توانایی در تامین آن بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بودند.
لازم به یادآوری است در اردیبهشتماه ۱۳۹۴ پنج مأمور وزارت اطلاعات با حکم شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه به خانه بکتاش آبتین رفتند و ضمن تفتیش منزل او بیش از دوهزار قلم فیلم، عکسهای خانوادگی، موبایل، لپتاپ و اسناد کانون نویسندگان ایران را ضبط کردند و پس از آن ایشان طی بیش از ۱۷ جلسه در خصوص فعالیتهای هنری، ادبی و سینمایی خود بازجویی شدند. دلیل احضار و بازجویی ایشان “انتشار نشریه غیرقانونی” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود.
یک هفته بعد از احضار بکتاش آبتین، رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن نیز به ترتیب احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفتند. دلیل احضار و بازجویی ایشان، تبلیغ علیه نظام عنوان شده بود.
کانون نویسندگان ایران یک نهاد غیردولتی متشکل از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و بخشی از انجمن جهانی قلم است، این کانون در سال ۱۳۴۷ رسما با هدف تشکل یابی صنفی نویسندگان و مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد، کانون نویسندگان و اعضای آن از ابتدای تشکیل و به ویژه طی دهه های ۶۰ و ۷۰ با درجات مختلف سرکوب، از سانسور و تعقیب قضایی گرفته تا قتل روبرو بودهاند. محمدجعفر پوینده و محمد مختاری از از جمله اعضای کانون نویسندگان بودهاند که در جریان قتلهای زنجیرهای توسط وزارت اطلاعات به قتل رسیدند.
محرومیت شهروندان از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف و همچنین برخورداری افراد از حق دسترسی به وکیل مورد نظر متهم از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز میباشد. همچنین در ماده ۵ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات ۱۳۹۴, به صراحت کلام بر حقوق دفاعی متهم و همچنین عدم ممانعت از حق دسترسی وی به وکیل مورد نظر وی نیز تاکید شده است.