
حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، ماموران اداره حفاظت از محیط زیست استان تهران، یک شکارچی غیرمجاز را بازداشت و پس از تفتیش از منزل وی مشروبات الکلی، سک دستگاه ماینر کشف و توقیف کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رُکنا، طی روزهای اخیر، یک شکارچی غیرمجاز در منطقه شمیرانات، بازداشت و پس از تشکیل پرونده قضایی وی را به دادسرا معرفی شد. برای متهم این پرونده به اتهام (کشف مشروبات الکلی)، (یک دستگاه ماینر) پرونده قضایی جداگانه تشکیل شد.
براساس این گزارش، فرد مذکور اقدام به شکار یک راس میش وحشی گونه حمایت شده کرده بود.
همچنین، این شکارچی سابقهدار در سنوات گذشته نیز به جرم شکار غیرمجاز دارای پرونده قضایی و جرایم مرتبط بوده است.
از سوی دیگر، در بازرسی از محل سکونت این شکارچی غیرمجاز، مجموعه ای از تخلفات مشتمل بر لاشه تعداد ۵ راس میش و بره وحشی، اجزای بدن یک قلاده روباه، ۱۷ قطعه قرقاول زنده، یک قبضه سلاح بادی PCP کشف شد که در بازرسی بیشتر توسط پلیس امنیت، تعدادی ماینر و مشروبات الکلی نیز از محل کشف و ضبط شد.
شکار بی ضابطه و آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست و همچنین نقض اسناد و کنوانسیونهای مرتبط است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگر نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد می توان به چند نمونه شامل؛ اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتو، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ اشاره کرد.
برهمین اساس، اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسیده است.