یک شنبه , ۱۴ خرداد , ۱۴۰۲
یکشنبه, ژوئن 4

تداوم بلاتکلیفی محمد سلطانی در زندان وکیل آباد مشهد

0
118

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، محمد سلطانی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری بطور بلاتکلیف در زندان وکیل آباد شهر مشهد بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، محمد سلطانی، متولد: ۱۳۷۴، ساکن مشهد مرکز استان خراسان رضوی و از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراضات پائیز ۱۴۰۱، علیرغم گذشت بیش از ۳ ماه از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان وکیل آباد مشهد محبوس شده است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”علیرغم اینکه قوه قضائیه بخشنامه ای را برای تعیین وضعیت و آزاد سازی افرادی که در اعتراضات بازداشت شده بودن صادر و ابلاغ کرده اما پرونده محمد سلطانی تا به امروز که ۱۱۱ روز از بازداشت وی گذشته مشمول آن نشده و او به لحاظ روحی و روانی در وضعیت نامناسبی قرار گرفته است.” 

لازم به اشاره است، محمد سلطانی، در تاریخ ۱۲ آذرماه ۱۴۰۱، توسط ماموران امنیتی در شهر مشهد، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات در آن شهر و طی مراحل بازجویی پس از ۲۱ روز به بند قرنطینه زندان وکیل آباد منتقل شد اما مجددا برای انجام بازجویی های بیشتر به بازداشتگاه این ارگان امنیتی خارج از زندان وکیل آباد اعزام و پس از مدتی به زندان وکیل آباد بازگردانده شد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: