چهارشنبه , ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, می 31

تداوم بلاتکلیفی ۳ دانش آموز بازداشت شده در زندان عادل آباد

0
278

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، عرفانه هنر، ستایش داروغه و ستایش امیری،‌ بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند و حق ملاقات و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم هستند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور، امروز جمعه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، عرفانه هنر ـ متولد: ۱۳۸۲، ستایش داروغه ـ متولد: ۱۳۸۵ و ستایش امیری ـ متولد: ۱۳۸۴، از بازداشت شدگان مرتبط با مسمومیت های سریالی دانش آموزان در شهر شیراز، بطور بلاتکلیف در زندان عادل آباد بسر می برند و از حقوق اولیه یک متهم محروم هستند. 

براساس این گزارش، هر ۳ نفر این نوجوانان از دانش آموزان مقطع متوسطه در یکی از دبیرستانهای شهر شیراز هستند و از حق تماس تلفنی و یا ملاقات با خانواده های خود محروم و در وضعیت بلاتکلیف بسر می برند. 

همچنین، از مصادیق حقوقی اتهام یا اتهامات منتسب شده به عرفانه هنر، ستایش داروغه و ستایش امیری تا لحظه تنظیم این خبر اطلاع دقیقی در دسترس نیست اما بازداشت آنها مرتبط با (مسمومیتهای سریالی دانش آموزان) عنوان شده است. 

اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی است که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی، سرکوب و ارعاب گسترده بر علیه شهروندان را محکوم کرد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگهداشتن متهم در بازداشت، منع دسترسی متهم به وکیل مورد نظر خود و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هادادگاه انقلابدانش آموزانبازداشت بیخبریبندزنانمسمومیتهای سریالی کودکانعادل آباد در شیرازمسمومیت های سریالی کودکان در ایراناستان فارسدادگاه انقلاب شیرازبازداشت بلاتکلیفیعادل آباد شیرازمسمومیتهای سریالی در ایرانعرفانه هنربازداشت دانش آموزان در ایرانزندانیزندان عادل آباد شیرازدانش آموزان دختربند زنانشهر شیرازمسمومیتهای سریالی دانش آموزان در ایرانستایش داروغهبلاتکلیف نگهداشتن متهم در بازداشتبازداشتشیرازبیخبری از بازداشت شدگاندختران در ایرانعادل آبادمسمومیت های سریالی دانش آموزانستایش داروقهزنداندانش آموزبازداشت دانش آموزانبلاتکلیفی در بازداشتبازداشت بی خبریمسمومیتهای سریالی دانش آموزانستایش امیریبلاتکلیفیزنان در ایرانزندان عادل آبادشهرشیراززندان عادل آبادشیرازبند زنان زندان عادل آبادحقوق بشر در ایرانپرونده سازیحقوق متهمحق تماس تلفنیبازداشت دخترانشیرازاستان فارسحبس تعزیریدستگیریزندان مرکزی شیرازحق ملاقاتعادل آبادشیرازشهر شیراز استان فارسمسمومیتهای سریالی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: