جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

محکومیت کوروش باقری به تحمل حبس تعزیری

0
1243

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، با صدور دادنامه ای کوروش باقری را در مجموع به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، کوروش باقری، فعال سیاسی، محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی با اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام و  توهین به رهبری در مجموع به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی در صورت تائید این حکم در دادگاه تجدیدنظر اجرای ۲ سال از مجموع این حکم برای وی اجباری است. 

براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، کوروش باقری از بابت اتهام توهین به رهبری به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

بنقل از یک منبع نزدیک به کوروش باقری در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “کورش باقری در مراحل بازجوئی و بازپرسی با اتهام ارتباط با دوول متخاصم تفهیم اتهام شد. دلیل تفهیم این اتهام به کوروش باقری مربوط به بلند کردن پرچم کشور اسرائیل در ضلع شرقی حرم عبدالعظیم استناد کرده بود اما به توجه به عدم وجود اسناد و مدارک از اتهام فوق تبرئه اما با ۲ اتهام توهین به رهبری و فعالیت تبلیغی علیه نظام توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد.”

در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۹, حقوق بشر در ایران، با انتشار گزارشی، تداوم بازداشت و بلاتکلیفی کوروش باقری را در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ اطلاع رسانی کرده بود.

در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۳۹۸, ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با یورش به منزل پدری کوروش باقری پس از تفتیش و ضبط وسائل وی را بازداشت و به یکی از خانه های امن سپاه در محدوده خیابان سئول در تهران منتقل و طی این مدت تحت شدیدترین بازجوئی های امنیتی قرار گفت و پس از آن به تیپ ۵ زندان تهران منتقل شد. 

 بلاتکلیف نگه داشتن افراد در بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم « بدون در نظر گرفتن اتهامات فرد », ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ که بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده میباشد. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هاقاضی ابوالقاسم صلواتیصدور حکم حبس تعلیقیکوروش باقریدادگاه انقلاب تهران ابوالقاسم صلواتیشعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهرانریاست صلواتیشعبه ۱۵بازداشت کوروش باقریمحاکمه زندانیان سیاسیصدور حکم حبس تعزیری کوروش باقریابوالقاسم صلواتیمحاکمه شهروندانتیپ ۵ زندان تهران بزرگصدور حکم حبس تعزیر یشعبه۱۵دادگاه انقلاب تهرانزندان تهران بزرگ تیپ پنجقاضی صلواتیدادگاه انقلاب صدور حکم حبسصدورحکم زندانزندانیان تیپ 5 زندان تهران بزرگتیپ 5 زندان تهران بزرگصدور حکم حبس کوروش باقریشعبه ۱۵ دادگاه انقلابشعبه۱۵ دادگاه انقلابزندان تهران بزرگ تیپ ۵ابوالقاسم صلواتی قاضی شعبه ۱۵شعبه صدور دو دادگاه کیفری دو اردبیلکوروش باقری زندانی سیاسیصدور حکم حبسشعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهراناسامی زندانیان تیپ ۵ زندان تهران بزرگمحاکمه زندانیانتیپ۵زندان تهران بزرگزندانی سیاسی کوروش باقریصدور حکم زندانصدور احکام زندانابوالقاسم صلواتی دادگاه انقلاب تهرانصدور حکم حبس تعزیرصدور حکم حبس تعزیریمجید بازوبندی تیپ ۵ زندان تهران بزرگزندان تهران بزرگ تیپ ۲ اندرزگاه ۱زندان تهران بزرگ تیپ تیپ پنج

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading