
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۵اسفند ماه ۱۴۰۱، نرگس محمدی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین با انتشار نامه ای سرگشاده نسبت به مسمومیت گسترده دختران دانش آموز در مدارس ایران واکنش نشان داد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۱، در ادامه واکنشهای گسترده نسبت به مسمومیت سازمان یافته کودکان دانش آموز در مدارس ایران، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی با نگارش نامه ای این اقدام را به سمت محکوم و خواستار برخورد قاطعانه با مسببان آن شد.
این فعال حقوق بشر در نامه خود اعلام کرد:”نمی توان و نباید نسبت به مسمومیت زنجیره ای و گسترده دانش آموزان به ویژه دختران طی هفته گذشته سکوت اختیار کرد. این اقدام نفرت انگیز و ضد بشری صرفا در سطح اقدام سرکوبگرانه سیاسی نبوده و شدت بی رحمی و ابعاد غیر انسانی آن برای جامعه بشری اهمیت و پیام مهمتری خواهد داشت.
این زندانی سیاسی، در بخش دیگری از نامه خود افزود:”از تمام نهادها، گروه ها و جریانات مردمی عاجزانه می خواهم با همدلی و احساس مسئولیت ملی از حق حیات و زندگی فرزندانمان حمایت نمائیم و با افشاگری و حرکت های اعتراضی گسترده، مانع تداوم آن و جلوگیری از گسترش و شکل گیری اشکال دیگر چنین حملات خشونت آمیزی در جامعه شویم.”
این فعال حقوق بشر خاطرنشان کرد:”تا کنون حکومت نه تنها مانع تداوم این خشونت علیه کودکانمان نشده، بلکه حتی افرادی را به عنوان متهم یا مطلع بازداشت نکرده و در حالی که جامعه جهانی شاهد شدت و شتاب برخورد نیروهای امنیتی و قضایی علیه مردم عادی در جنبش (زن، زندگی، آزادی) حتی با شعار دهندگان در منازل شخصی است.
نرگس محمدی، همچنین یادآور شد:”بدیهی است حکومت استبدادی با چنین رفتاری پیام مهمی را به جامعه ایران و جهانی میدهد.”
این مدافع حقوق بشر در خاتمه تاکید کرد:”از تمام نهادهای بین المللی حقوق بشری و سازمان ملل بخواهیم نسبت به این اقدام ضد بشری و پر هراس بی توجهی نکنند و اقدام عملی فوری انجام دهند. به خود اجازه می دهم به نهادهای بین المللی یادآور شوم که جهان نمیتواند حقوق انسانی و بدیهی میلیونها ایرانی را فقط در مجالس سازمان ملل و آن هم با حضور وزیر امور خارجه دروغگو و فریبکار جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار دهد.”
نرگس محمدی / زندان اوین
در خصوص نویسنده این نامه لازم به ذکر است، نرگس محمدی، در تاریخ ۳ بهمن ماه ۱۴۰۰، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری، به تحمل ۸ سال و ۲ماه حبس تعزیری، ۷۴ضربه شلاق، ۲سال تبعید، ۲سال محرومیت از عضویت در گروه ها و دسته جات سیاسی و ۲سال محرومیت از حضور و فعالیت در شبکه های اجتماعی و مخابراتی محکوم شده بود که با توجه به عدم اعتراض به حکم صادره (به علت ناعادلانه بودن روند دادرسی)، این حکم عینا تائید و در تاریخ ۱ اسفند ماه ۱۴۰۰، به نرگس محمدی ابلاغ شد.
این مدافع حقوق بشر، اواسط مهر ماه ۱۴۰۱، بصورت غیابی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۱ سال و ۳ ماه دیگر حبس تعزیری محکوم شد.