
داوود محمودی و یوسف سلحشور دو تن از شهروندان ساکن تبریز که در اسفند ماه سال گذشته و پس از پایان بازی تیم های تراکتورسازی تبریز و سپاهان اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸, داوود محمودی و یوسف سلحشور, دو شهروند ساکن تبریز که پیشتر در اسفندماه گذشته پس از پایان بازی تیمهای فوتبال “تراکتورسازی تبریز” و “سپاهان اصفهان” توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند، به حکم دادگاه کیفری تبریز، هر یک به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و بطور مشترک ۲ هزارم دیه کامل یک مرد محکوم شدند. صدور حکم پرداخت دیه از بابت داشتن شاکی خصوصی بر علیه این دو نفر بوده است. منابع محلی مدعی هستند علت صدور حکم علیه این شهروندان اعتراض آنها به سفر نخست وزیر ارمنستان به ایران و سردادن شعارهایی با محوریت مسئله “قره باغ” در ورزشگاه بوده است.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: صدور حکم دیه برای این دو فعال ملی مدنی بدلیل داشتن شاکی خصوصی از جانب نیروی انتظامی و یکی از ماموران آن ارگان انتظامی بوده و این حکم قطعی میباشد.
این منبع مطلع همچنین گفت, حکم ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق قابل درخواست تجدیدنظرخواهی و رسیدگی مجدد توسط دادگاه تجدید استان آذربایجانشرقی میباشد.
این منبع مطلع در ادامه گفت؛ در این پرونده دو متهم دیگر بنامهای علی شاهینی و فرشید بهادری بودند که در تاریخ ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۷ در حین خروج از ورزشگاه بازداشت شده بودند و با اتهام “شرب خمر” مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بودند که جملگی هر دو نفر این افراد از اتهام مطروحه تبرئه شدند.
لازم به یادآوری است که جلسه دادرسی یوسف سلحشور و داوود محمودی در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ به اتهام”اخلال در نظم عمومی و درگیری با ماموران” از سوی شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز به ریاست قاضی اصغر قنبری تشکیل شد ه بود.
- بیشتر بخوانید: برگزاری جلسه دادگاه دو تن از شهروندان ساکن تبریز
در جلسه از بازپرسی قاضی اقدام به افزایش مبلغ وثیقه این ۲ فعال ملی مدنی از ۵۰ میلیون تومان به ۸۰ میلیون تومان کرده بود که با توجه عدم توانائی در تامین مبلغ وثیقه هر ۲ نفر این افراد به قرنطینه زندان مرکزی تبریز منتقل شده بودند.
در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸, یوسف سلحشور و داوود محمودی پس از تامین مبلغ وثیقه ۸۰ میلیون تومانی با اتمام مراحل دادرسی و بطور موقت از زندان مرکزی تبریز آزاد شدند.
- بیشتر بخوانید: یوسف سلحشور و داوود محمودی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند
بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترکزبان هستند که اغلب آنان در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترکزبان را توام با تبعیض میدانند و منع تدریس زبانهای غیر فارسی در مدارس را یکی از برجستهترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.
همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی جقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است.