مخالفت نماینده ولی فقیه با تاسیس پرورش خوک توسط شهروند ارمنی ساکن اصفهان

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۳ مرداد ماه ۱۳۹۹, نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با صدور مجوز برای تاسیس یک مزرعه پرورش خوک توسط آرشالوس داوودی, شهروند ارمنی ساکن اصفهان مخالفت کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از انصاف نیوز, طی روزهای گذشته, آرشالوس داوودی, شهروند ارمنی تبار ساکن اصفهان که چند سالی است جهت دریافت مجوز پرورش گوشت خوک در اصفهان برای صادرات و استفاده سایر شهروندان غیر مسلمان داخل ایران تلاش می کند اما پیگیریهای این شهروند ارمنی با توجه به مخالفت مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بخصوص نماینده ولی فقیه در این وزارتخانه با بن بست مواجه شده اما با توجه به اعلام این شهروند ارمنی حق اشتغال و کار از جمله حقوق شهروندی وی است و او همچنان پیگیر دریافت این مجوز است.
آرشالوس داوودی, از اقلیتهای مذهبی ارامنه ایرانی درباره نتیجه پیگیری خود برای دریافت مجوز پرورش گوشت خوک گفت: “باز هم درخواستی را به نماینده ولی فقیه نوشتم، در نهایت یک نامهای را به من ارسال کردند. این نامه را آقای تقوی نماینده ولی فقیه خطاب به آقای پیمان فلسفی، مدیرکل حوزه نمایندگی ولایت فقیه نوشته بودند.”
متن نامه به این صورت بود: “دکتر فلسفی با توجه به فتوای مراجع و بررسی همه جوانب در شورای حلال مطرح و نظر مجموعه اعلام شود. در ادامه با آقای امامی مسئول ذبح شهری تماس گرفتم، گفتند که مشکلی نیست و اتفاقا اشتغالزایی است. اما چند روز بعد که پیگیری کردم، آقای امامی به من گفت در جلسه گفتند در این باره دیگر صحبتی نشود؛ در صورتیکه آقای تقوی گفتند با توجه به فتوای مراجع به این مسئله رسیدگی شود.”
این شهروند ارمنی در ادامه افزود: “من همچنان پیگیر مسئله هستم، این حق من است. در ابتدا به من مجوز دادند، خانهام را برای اینکار فروختم. البته حتی یک نفر را میشناسم، برای پرورش خوک در شمال مجوزی از صنایع معادن گرفته بود. ولی قانونا حق من است و پیگیر هستم.”
روبرت بگلریان، نمایندهی مجلس ارمنیها در اصفهان درباره پیگیری مجوز برای تولید گوشت خوک گفت: “وقتی در مجلس نهم بودم، مسئلهی آقای آرشالوس داوودی را پیگیری میکردم، به تازگی هم به ایشان گفتم، مدارک خود را ارسال کند تا پیگیری کنیم. تا جایی که میدانم، مقامات جهاد کشاورزی مسئولیت کارهای مجوز را به دست نمایندهی ولی فقیه داده است.”
این نماینده مجلس در ادامه صحبتهای خود افزود: “در گذشته حتی یکبار هم به ملاقات نمایندهی ولی فقیه رفتیم. اما به عللی ایشان با صدور مجوز موافقت نکردند. در این جلسه یک سری نگرانیها در این باره مطرح شد، مثلا اینکه اساسا در این فرایند پرورش گوشت هیج مسلمانی نباید دخیل باشد. اگرچه آقای داوودی میخواهند به غیر مسلمانان و اقلیتها بفروشند اما هیچ تضمینی وجود ندارد که یک مسلمان هم از آنها نخرد، بنابراین میگفتند نباید نظام شرایطی را مهیا کند تا این دسترسیها ممکن شود. تقریبا ذهنیت آنها این بود. یک ضرب المثلی هست که سری که درد نمیکند، دستمال نمیبندیم، به خیلی از مسائل هم اینطوری نگاه میکنیم و میگوییم روزهی شک دار نگیریم.”
علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئله اشتغال آنها در ادارات و سایر فعالیتهای اقتصادی این شهروندان را با حساسیت خاصی دنبال می کنند و با اعمال محدودیت زمینه فعالیتهای اقتصادی شهروندان ارمنی و سایر مسیحان ایران را کم می کنند”.
محرومیت از اشتغال پیروان سایر ادیان در ایران و یا ممانعت از فعالیتهای آزادانه اقتصادی شهروندان ارمنی و مسیحی ناقض ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
در ماده ۲۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر محفوظ بودن حق افراد برای فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی تاکید شده است.
همچنین در ماده ۱۸اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ بر حق افراد در انجام تبلیغات و آموزشهای مذهبی تاکید شده است.