
حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۹ مهر ماه ۱۳۹۹، مینا راد، فعال ادبی ساکن تهران برای تحمل حبس تعزیری بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کانون نویسندگان ایران، روز چهارشنبه ۲ مهر ماه ۱۳۹۹، مینا راد، نویسنده و شاعر، اهل شهرستان درود در استان لرستان، برای تحمل حبس تعزیری ۲ ماهه خود بازداشت و در حال حاضر در زندان قرچک ورامین دوران حبس خود را سپری می کند.
این فعال ادبی، در جریان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی شهرستان درود از توابع استان لرستان بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی چندی بعد آزاد شد.
مینا راد، برای دومین بار در تاریخ ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۷، پس از احضار به اداره اطلاعات شهرستان درود بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شد و پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۷ مهر ماه همان سال آزاد شد.
- بیشتر بخوانید: تداوم بیخبری از وضعیت مینا راد , فعال مدنی اهل شهرستان درود
در تاریخ ۱۳ تیر ماه ۱۳۹۹، مینا راد پس از احضار به شعبه دادگاه انقلاب تهران با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام محاکمه و به تحمل ۲ ماه حبس تعزیری و ۸ ماه حبس تعلیقی محکوم شد. با اعلام اعتراض و ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران این حکم عیناً تائید شد.
محرومیت از دسترسی به وکیل برای متهم با هر نوع اتهام در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای خودسرانه در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده است که در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بر آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.