پنج شنبه , ۰۹ آذر , ۱۴۰۲
جمعه, دسامبر 1

گزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان، شهریور ماه ۱۴۰۲

0
190

ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره مند شود. این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده و ایمان است و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هر فرد می‌تواند از این حقوق یا مجتمعاً به طور خصوصی یا به طور عمومی برخوردار باشد.

ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون نگرانی از مداخله و مزاحمت، حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.

گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری از نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران، تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ خورشیدی است. این گزارش به صورت آماری – تحلیلی ارائه می‌شود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به خصوص در حوزه گزارشگری، نقض حقوق بشر و همین ‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیت‌های فراوان است. این گزارش، با توجه به اخباری که توسط فعالان حقوق بشر و یا از طریق سایر رسانه های مورد تائید حقوق بشر در ایران، منتشر شده تنظیم گردیده است و آمار و ارقام از نقض حقوق پیروان سایر ادیان به مراتب بیش از این تعداد است. 

مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت جمهوری اسلامی ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به خصوص در حوزه دیده بانی و گزارشگری نقض حقوق بشر و همین‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر بسیاری از فعالان و گزارشگران در زندان و بازداشت هستند) با محدودیت‌های فراوان در ایران محسوب می‌شود. 

اهل سنت

اهل سنت، خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تک‌ تک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی و خواسته‌ای زیاده خواهانه ای نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی می‌شود. زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را می‌گذارنند و بصورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیده‌شان مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند.

اصل ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، برابری تمام شهروندان را مورد تأکید قرار می‌دهد. با این حال در کنار سایر پیروان ادیان در ایران که این ماده اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از ۴۰ سال گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علیرغم اینکه مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیت‌های کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهره‌مندی برابر از فرصت‌ها و امکانات محروم هستند، همین‌طور با موانع و محدودیت‌های جدی برای تبلیغ باورهای خود و بجا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبه‌رو هستند.

در این ماه 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، احمد دامنی، شهروند اهل سنت، ساکن شهرستان راسک، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، با تودیع قرار کفالت، از زندان مرکزی زاهدان، آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، ماموستا محمد شریفی، متولد: ۱۳۶۵، اهل و ساکن شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی و شهروند اهل سنت، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، در شهریور ماه ۱۴۰۲، حاصل آذرمیان، شهروند اهل سنت، ساکن شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، برای سپری کردن بخشی از مجموع حبس تعزیری ۷ ساله خود، بازداشت و به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۱ شهریور ماه ۱۴۰۲، مولوی کامران سالمزهی و مولوی نذیر بخشی زهی، فعالان مذهبی اهل سنت، پس از گذشت ۷۱ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف و محروم از حقوق اولیه یک متهم بسر می برند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۱ شهریور ماه ۱۴۰۲، ماموستا هادی احمدی، فعال مذهبی اهل سنت، ساکن شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه، توسط قاضی شعبه دادگاه ویژه روحانیت استان استان کرمانشاه، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۲، شیخ نادر سفاری، متولد: ۱۳۵۷، فعال مذهبی اهل سنت، توسط ماموران اداره کل اطلاعات استان هرمزگان در جزیره قشم، بازداشت و به بندرعباس، منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنه ۲۶ شهریور ۱۴۰۲، مولوی عبدالقهار میربلوچزهی، فعال مذهبی اهل سنت و امام جمعه شهرستان میرجاوه از توابع استان سیستان و بلوچستان، به اداره اطلاعات در آن شهرستان، احضار و بازجویی شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنه ۲۶ شهریور ۱۴۰۲، مولوی محمدرضا هاشمزهی، شهروند اهل سنت و امام جمعه شهرستان تفتان از توابع استان سیستان و بلوچستان، به اداره اطلاعات ساه پاسداران در شهرستان خاش، احضار و بازجویی شد. 

ردیف  موارد نقض حقوق بشر  تعداد 
۱  تفهیم اتهام ‍۲
۲ بازجویی ۶
۳ محرومیت از حق دسترسی به وکیل ۲
۴ بازداشت ۴
۵ بیخبری از بازداشت شدگان  ۳
۶ بازداشت برای اجرای حکم حبس  ۱
۷ احضار ۳
۸ آغاز دوران محکومیت حبس تعزیری ۱
۹ صدور حبس تعزیری ۱
۱۰ محاکمه  ۱
جمع کل موارد  ۲۴

بهائیان

ایران، کشوری که در آن بهائیان زیادی زندگی میکنند، آئین بهایی هنوز یک در ایران (فرقه مرتد) تلقی می‌شود اما شهروندان بهائی به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمی‌خواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمی‌کنند. با این حال رژیم دینی ایران آن‌ها را تحت تعقیب قرار می‌دهد. از انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون، بهائیان به طور سیستماتیک از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بوده‌اند و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه می‌گیرند و همواره در معرض دستگیری‌های بدون مجوز قانونی و حبس قرار گرفته‌اند. بهائیان هرگز قادر نبوده‌اند به طور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند. ممانعت از کسب ‌و کار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیت‌هایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ می‌کنند. 

در این ماه 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۲، پیام ولی، شهروند بهایی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان قزلحصار کرج، برای محاکمه به شعبه ۳ دادگاه انقلاب کرج، احضار شد اما به دلیل عدم رعایت حقوق شهروندی وی از حضور در جلسه دادرسی امتناع کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲ شهریور ماه ۱۴۰۲، بهروز فرزندی، جانباز جنگ ۸ ساله ایران و عراق، شهروند بهایی ساکن شیراز مرکز استان فارس و زندانی عقیدتی محبوس در زندان عادل آباد، در حالی که از حق درمان و اعزام به مرخصی محروم است در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۲ سال و ۷ ماه و ۱۶ روزه خود است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۲، جمال الدین خانجانی از مدیران پیشین جامعه بهایی به همراه ماریا خانجانی، علیرغم گذشت ۱۲ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین، محبوس و از حقوق اولیه خود براس درمان، دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، روز یکشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۲، رئیس کل دادگستری استان مازندان، از بازداشت ۲ شهروند بهایی در شهرستان بابل، به اتهام( تبلیغ فرقه بهائیت) و توقیف چند جلد کتاب، بروشور و مجله و در نهایت از پلمب ۱۲ کانون آموزشی در همین زمینه خبر داد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، ادیب ولی، فرزند: پیام ولی، زندانی عقیدتی، شهروند بهایی، ساکن کرج مرکز استان البرز، پس از شرکت در آزمون(کنکور) سراسری برای ورود به دانشگاه و دریافت پیغام خطا در سایت سازمان سنجش، علیرغم  پیگیریهای بسیار از حق ورود به دانشگاه به علت اعتقاد به دیانت بهایی، محروم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۲، سوزان عید محمدزادگان و نیوشا بدیعی ثابت، دو شهروند بهایی بازداشت شده در بابل، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه از زندان بابل آزاد شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، هوشمند روزبهان و فرود بهامین، دو شهروند بهایی، ساکن استان اصفهان، توسط ماموران امنیتی در آن شهر، دستگیر و برای تشکیل پرونده به بازداشتگاه منتقل شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۲، هوشمند روزبهان، شهروند بهایی، اهل و ساکن استان اصفهان، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، با تامین وثیقه درخواستی تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۲، فرود بهامین، شهروند بهایی اهل و ساکن استان اصفهان، پس از تودیع قرار وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی از زندان دستگرد(مرکزی) اصفهان، آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۲ شهریور ماه ۱۴۰۲، ماریا خانجانی، فرزند: جمالدین، ساکن تهران و محبوس و بلاتکلیف در بند عمومی زندان اوین، پس از تودیع وثیقه، تا اتمام مراحل دادرسی، آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۲، کیوان رحیمیان، شهروند بهایی، محبوس و بلاتکلیف در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین، با توجه به تمدید قرار بازداشت در بلاتکلیفی بسر میبرد. این شهروند بهایی از تاریخ ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۲ در بازداشت موقت بسر می برد. 

ردیف  موارد نقض حقوق بشر  تعداد 
۱ احضار به دادگاه ۱
۲ محرومیت از حق درمان زندانی ۱
۳ محرومیت از حق مرخصی زندانی  ۱
۴ بلاتکلیفی افراد بازداشت شده  ۳
۵ بازداشت  ۴
۶ پلمب محل کسب  ۱۲
۷ محرومیت از تحصیل ۱
۸ آزادی با تودیع قرار وثیقه  ۲
۹ تفهیم اتهام ۲
۱۰ بازجویی ۲
۱۱ آزادی با تودیع قرار وثیقه  ۵
جمع کل موارد 
۳۴

مسیحیان

مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی حکومت مذهبی جمهوری اسلامی مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. جفا بر مسیحیان در کشورهای اسلامی رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. در جمهوری اسلامی ایران نیز، تعداد بی‌شماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیت‌های مذهبی‌شان زندانی‌شده، مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. شهروندان مسیحی با عناوین (جاسوسی) و یا (ارتباط با اسرائیل) محکوم می‌شوند. فشار دستگاه‌های امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه سلسله محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا به اجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواسته‌های آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان من‌جمله شماره ملی، بستن درهای خود را به روی ایمان داران و نوکیشان مسیحی فارسی‌زبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی داده‌اند و یا به کل تعطیل شدند. رهبران کلیساها، پس از دستگیری با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شدند. حتی کلیساها از پذیرش فارسی زبانان خودداری میکنند و باید مراسم خود را به زبان غیر از فارسی برگزار نمایند. صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران همچنان ادامه دارد. با اینکه در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناخته‌ شده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات دینی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزادی دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگان‌های مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این ادیان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد می‌کنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت به واسطه‌ آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این دسته از پیروان ادیان در ایران را سد می‌کند.

در این ماه 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۳ شهریور ماه ۱۴۰۲، ژوزف شهبازیان، شهروند ارمنی تبار، ساکن تهران، زندانی عقیدتی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین، پس از سپری کردن حدود ۱۴ ماه از مجموع حبس تعزیری ۲ ساله اش آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۲، انوشاوان آودیان، شهروند ارمنی، ساکن تهران، پس از احضار به شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، بازداشت و برای سپری کرد دران حبس تعزیری ۱۰ ساله خود به اندرزگاه ۴ زندان اوین، منتقل شد. 

 ردیف  موارد نقض حقوق بشر  تعداد 
۱ بازداشت برای تحمل حبس تعزیری  ۱
۲ آغاز دوران محکومیت حبس  ۱
۳ احضار به اجرای احکام  ۱
۴ آزادی پس از اتمام دوران حبس تعزیری ۱
جمع کل موارد  ۴

سایر پیروان ادیان

بازداشت‌ها و خشونت‌های هدفمند ارگان‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است.

حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌اند.

در این ماه 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۲، ابوالفضل پورحسینی، از پیروان عرفان حلقه، ساکن استان البرز، علیرغم گذشت مدتی قابل توجه از تاریخ دستگیری و طی مراحل بازجویی ها و تشکیل اولین جلسه دادرسی با قرار بازداشت موقت در سالن ۱۵ زندان (ندامتگاه) مرکزی کرج، محبوس و از حقوق اولیه یک متهم محروم شده است. 

 ردیف  موارد نقض حقوق بشر  تعداد 
۱ بازداشت  ۱
۲ بلاتکلیفی در بازداشت  ۱
۳ بازجویی ۱
۴ تفهیم اتهام  ۱
جمع کل موارد
۴

 

 

برچسب هااهل تسنننوکیشان مسیحی در ایرانگزارش ماهیانهبهائیان در ایرانگزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیانگزارش نقض حقوق بشرشهروندان مسیحی در ایرانگزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان مرداد ماه ۱۴۰۱سرکوب افیلتهای مذهبیاهل سنتپیروان سایر ادیانعرفانهای نوظهورنوکیشان مسیحیسرکوب اقلیتهای مذهبیفعالیتهای اقتصادی مسیحیان ایرانگزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیانگزارش نقض حقوق اقیلتهای مذهبیبهائیدادگاه انقلابگزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان شهریور ۱۳۹۶ارامنه ایراندگراندیشان مذهبیمسیحیان در ایرانگزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان ایرانشهریور ۱۴۰۲جامعه سنی مذهباهل سنت ایرانبازجوئیبهاییسرکوب بهائیان در ایراناهل تسنن ایرانارمنیجلسه بازپرسی و تفهیم اتهامشهریور۱۴۰۲مسیحیان ایراناقلیتهای مذهبی در ایرانشهروندان بهائی در ایرانشهروندان بهایی در ایرانمسیحیسرکوب پیروان سایر ادیانپیروان اهل تسنن در ایرانجامعه اهل سنتاهل ستتپیروان سایر ادیان در ایراننقض حقوق شهروندیمسیحیتسرکوب بهاییان ایرانزرتشتیسرکوب شهروندان مسیحی در ایرانجامعه اهل تسننگزارش نفض حقوق بشربهائیان ایرانبازجویینقض حقوق بشربهاییان ایرانسرکوب بهائیان ایرانپیروان ادیان در ایرانپیروان عرفان حلقه در ایرانجامعه مسیحینقض حقوق بشر در شهریور ماه ۱۴۰۲اقلیتهای مذهبیعرفان حلقهتفهیم اتهامحقوق شهروندی در ایرانبهاییان در ایرانحقوق بشر ایرانپیروان عرفان حلقهجامعه اهل سنت در ایرانشهریور ماه ۱۴۰۲

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: