چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت ناجی حیدری, فعال فرهنگی اهل اهواز توسط نیروهای امنیتی

0
1484

حقوق بشر در ایران – روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۸, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات اهواز, حسین « ناجی » حیدری, فعال فرهنگی ساکن این شهرستان بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۸, حسین « ناجی » حیدری, فعال فرهنگی ساکن اهواز, توسط ماموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش؛ حسین « ناجی » حیدری, ۴۱ ساله, فرزند طعمه, متاهل و دارای ۲ فرزند و از اهالی کوی مشعلی اهواز برای دومین بار طی ۳ سال اخیر بازداشت شد. 

از دلایل بازداشت حسین « ناجی » حیدری, فعال فرهنگی و از معلمان سرشناس زبان و ادبیات عرب تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست. 

لازم به ذکر است؛ حسین « ناجی » حیدری, پیش از این نیز در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۳۹۵, به همراه عیسی دمنی و مجاهد زرگانی, ۲ تن از فعالان فرهنگی اهواز در پی یورش ماموران امنیتی بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت از بازداشت آزاد شده بود. 

با آغاز روند دادرسی پرونده حسین « ناجی » حیدری به همراه عیسی دمنی، مجاهد زرگانی و مهدی زرگانى « عامر سیلاوی », به شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز ارجاع شد و این فعالان فرهنگی از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و تشکیل موسسه‌های غیردولتی, هر یک به تحمل ۱سال حبس تعزیری و همچنین عیسی دمنی و مهدی زرگانی « عامر سیلاوی » هر یک به ۲سال تبعید به شهرستان تکاب محکوم شده بودند. 

پس از ارجاع پرونده این فعالان فرهنگی به دادگاه تجدید نظر, در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۷, شعبه ۱۶ دادگاه تجدید نظر استان خوزستان, عین احکام حبس تعزیری و تبعید صادره از سوی شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز بر علیه عیسی دمنی، مجاهد زرگانی، ناجی حیدری و مهدی زرگانى « عامر سیلاوی » مورد تائید قرار گرفت. 

 سرکوب آزادی بیان و عقیده ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ که به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است می باشد اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هاآزادی بیان و عقیده در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب شهروندان عرباعلامیه جهانی حقوق بشر در ایرانمعلم عربیحقوق بشرنقض حقوق شهروندیفرهنگیمعلم ادبیات عربیاداره اطلاعات اهوازنقض حقوق بشرسرکوب آزادی بیانبازداشت و بی خبریسرکوب شهروندان عرب خوزستانادبیات عربینیروهای امنیتیسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانسرکوب آزادی بیان و قلمحسین حیدریسرکوب شهروندان عرب اهوازادبیات عرباعلامیه جهانی حقوق بشرسرکوب شهروندان در ایرانسرکوب معلمان در ایرانسرکوب شهروندان عرب در اهوازسرکوب آزادیسرکوب شهروندان در خوزستاننافرمانی مدنیفعال فرهنگیسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایرانسرکوب شهروندان عرب اهوازیسرکوب فعالان فرهنگی در ایرانحقوق شهروندیسرکوب شهروندانماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشرسرکوب معلمان ایراننافرمانی مدنی شهروندانبازداشت و بیخبریماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرسرکوب آزادی عقیده در ایرانسرکوب شهروندان عرب در ایرانناجی حیدری

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading