
حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲ آبان ماه ۱۳۹۹، با توجه به تائید مسئولان مدارس عشایری کشور دستکم ۷۰۰ مدرسه عشایری در استانهای کشور فاقد سرویس بهداشتی است.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز جمعه ۲ آبان ماه ۱۳۹۹، محمدرضا سیفی، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر کشور از فقدان سرویس بهداشتی در بیش از ۷۰۰ مدرسه عشایری در استانهای کشور خبر داد و از این تعداد سهم استانهای خوزستان، کرمان و لرستان به ترتیب در بالاترین میزان اعلام شد. همچنین برخی از دانش آموزان و کودکان عشایری در برخی از مناطق کشور هم از حق تحصیل به علت نبود فضای آموزشی محروم هستند.
مدیر کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایری در تشریح این خبر گفت: “تعداد ۶هزار و ۱۳۷ مدرسه عشایری در کشور میزبان دانش آموزان عشایری هستند که از این تعداد دو هزار و ۹۴۲ مدرسه فاقد آبخوری است.”
این مقام ارشد مسئول در مدارس عشایری کشور افزود: “بیش از ۷۰۰ مدرسه عشایری فاقد سرویس بهداشتی هستند که مدارس استانهای خوزستان، کرمان و لرستان به ترتیب بیشترین نیاز را به سرویس بهداشتی دارند. براین اساس ۱۰۷۰ مدرسه عشایری کشور سرویس بهداشتی نامناسب دارند که در مجموع ۲۹۴۲ چشمه سرویس بهداشتی نیاز به ساخت و یا بهسازی دارند و هم اکنون باید ۷۸۰ مدرسه چادری، ۱۰۰۰ مدرسه کانکسی و ۵۱۷ مدرسه ساختمانی برای دانش آموزان عشایری تامین شود.”
اعلام این رقم از سوی مقام ارشد مدارس عشایری کشور در حالی اعلام شد که در تاریخ ۱۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، پیروز کرمی، مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد از محرومیت ۵۰۲ کلاس درس در مدارس این استان از دسترسی به تجهیزات گرمایشی استاندارد و همچنین محرومیت ۳۰۰ مدرسه از دسترسی به سرویس بهداشتی در این استان خبر داد.
- بیشتر بخوانید: فقدان تجهیزات و امکانات بهداشتی در ۵۰۲ کلاس درس و ۳۰۰ مدرسه استان کهگیلویه و بویر احمد
در حالی کودکان و دانش آموزان ایران از حق فضای آموزشی مناسب محروم هستند که در بخش الف از ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر تامین بودن افراد برای دسترسی به امکانات اجتماعی و سایر موارد رفاه اجتماعی که تجهیز بودن مدارس هم جزئی از آن است تاکید کرده است.
همچنین در بخش هفتم از سند ۲۰۳۰ یونسکو، به بروز رسانی امکانات آموزشی در سطح مدارس تاکید شده است.