پنج‌شنبه، 11 تیر 1405 10:06 قبل از ظهر

چهار زندانی سیاسی برای ادامه حبس به زندان اوین بازگشتند

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-ZeJ

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۵، فرحناز نیکخو، نیره بهنود، میترا برمچ و زهرا (هانا) غلامی، برای تحمل ادامه حبس خود به زندان بازگشتند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۸ تیر ماه ۱۴۰۵، زهرا (هانا) غلامی، میترا برمچ، فرحناز نیکخو و نیره بهنود، از زندانیان سیاسی که در مرخصی بسر می برند در پی اتمام دوران مرخصی برای تحمل ادامه حبس های خود به زندان اوین بازگشتند. 

براساس این گزارش، جملگی این زنان زندانی سیاسی، در تاریخ ۸ تیر ماه بصورت جداگانه برای تحمل ادامه حبس های خود به زندان اوین بازگشتند. 

لازم به ذکر است، فرحناز نیکخو، در تاریخ ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۵، نیره بهنود در تاریخ ۲۲اردیبهشت ماه ۱۴۰۵، میترا برمچ هم در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۵، زهرا (هانا) غلامی نیز در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۴، پس از طی مراحل تودیع وثیقه به مرخصی اعزام شده بودند.  

اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، فرحناز نیکخو، توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی ـ رئیس شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق جاسوسی برای اسرائیل» به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

پیشتر هم در تاریخ ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۳، نیکو جلیلوند ـ فرزند این سیاسی در تشریح وضعیبت مادر خود به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود:”هفت ماه از مادرم بی‌خبر بودیم، به همه جا مراجعه کردیم، همه زندان‌های تهران، دادگاه‌ها و ارگان‌های دولتی، اما کسی به ما نمی‌گفت مادرم کجاست. بعد از ۷ ماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد، به شدت وزن کم کرده بود، اما پس از مدتی برای رفع در تحقیقات قضایی و امنیتی از بند عمومی به سلول انفرادی منتقل شده بود. مادرم از چند بیماری در رنج است و از حق درمان محروم شده و با توجه به اینکه کیفیت تغذیه زندان مناسب نیست دچا خونریزی داخلی شده و از سوی دیگر دارای چند غذه سرطانی در سینه هایش است و نیازمند اعزام به مرکز تخصصی درمانی است اما از این حق خود هم محروم است.”

فرحناز نیکخو، در تاریخ ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱، در حالی که برای دیدار با فرزندش عازم کشور استرالیا شده بود در فرودگاه (امام خمینی) تهران، دستگیر و به بند ۲ الف اطلاعات سپاه پاسداران واقع در زندان اوین منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها و تحمل ۷ ماه بازجویی های فشرده به بند عمومی زندان اوین، منتقل شد اما با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری از حق دسترسی و انتخاب وکیل، محروم شد ولی مجددا به مدت ۱۰ روز به بند ۲ الف اطلاعات سپاه پاسداران بازگردانده شد و در نهایت توسط بازپرسی شعبه دادسرای ناحیه ۳۳ تهران با اتهاماتی از قبیل (ارسال اطلاعات مخابرات برای اسرائیل) تفهیم اتهام شد.

با آغاز مراحل دادرسی، فرحناز نیکخو از بابت اتهام مذکور، طی چند جلسه دادرسی، توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی ـ رئیس شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق جاسوسی برای اسرائیل» محاکمه شده بود. 

همچنین، نیره بهنود، در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین، منتقل و تحت بازجویی قرار گرفت و در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱‍۴۰۳، به بند عمومی زندان اوین، منتقل شد و اما علیرغم گذشت بیش از ۷۰ روز از تاریخ دستگیری همچنان در وضعیت بلاتکلیف بسر برده بود و پس از محاکمه توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به تحمل ۵ سال حبس تعزیر، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال منع خروج از کشور به همراه ۲ سال منع عضویت در احزاب، گروهها و دسته جات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی محکوم شد. 

این فرهنگی بازنشسته، پیشتر هم در سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر و با پرونده سازی قضایی مواجه شده بود. 

از سوی دیگر، زهرا (هانا) غلامی، در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۲، پس از یورش نیروهای امنیتی(وزارت اطلاعات) به یک مهمانی خانوادگی مسیحی که به مناسبت جشن سال نو میلادی برگزار شده بود در محدوده شهرستان شهریار، بازداشت و پس از تفتیش و توقیف لوازم شخصی اش به بازداشتگاه آن نهاد امنیتی، منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها و بازپرسی، با تودیع وثیقه ای به ارزش ۲ میلیارد تومان آزاد شده بود. 

با آغاز مراحل بازپرسی مجدد، زهرا (هانا) غلامی، در تاریخ ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۲، توسط بازپرس محمدابراهیم صالحی‌برمی ـ رئیس شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب ملارد، از بابت اتهامات «تشکیل گروه و دسته بهت قصد برهم زدن امنیت کشور» تفهیم اتهام و کیفرخواست وی به دادگاه انقلاب ملارد ارجاع شد و او پس از محاکمه در تاریخ ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی بهرام پناهی ـ رئیس شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهرستان شهریار، از بابت اتهام«تشکیل گروه و دسته به قصد برهم زدن امنیت کشور» هر یک به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

در پی اعتراض و ارجاع این پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، احکام صادره بدوی اوایل دی ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی عباسعلی حوزان ـ رئیس شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تأیید شد و در تاریخ ۸ اسفند ۱۴۰۳، درخواست اعاده داردسی وی هم در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور ثبت شد اما با توجه به اینکه این افراد در حال تحمل حبس نبودند درخواست وی رد و در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۴، برای تحمل دوران حبس تعزیری خود، بازداشت و به زندان منتقل شد. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب