
حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت مسئولان در بخش های مدیریتی و تصمیمات غیر کارشناسانه آنها است جمعی از حواله داران خودروی کوپا از محصولات شرکت ریگان خودرو، مهندسان ساختمان استان البرز، جمعی از حواله داران خودروسازی سایپا برای خودروی وانت نیسان، جمعی از حواله دارای خودروی شاهین، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، فرهنگیان قرارداد کار معین شاغل در واحدهای آموزشی استان گلستان، کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری بوشهر، کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری بندرعباس، کارکنان قراردادی شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر شاهپور، رانندگان اتوبوسرانی شهرستان ارومیه، جمعی از شهروندان معترض به قانون جاری مهریه، در اعتراض به موارد گسترده نقض حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی را در نقاط مختلف کشور برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از شهروندان معترض به قانون جاری مهریه در ایران با تجمع در مقابل ساختمان مجلس خواستار اصلاح این قانون شدند.
این شهروندان در تشریح علت برگزاری این تجمع اعتراضی اعلام کردند: “با توجه به اینکه مهریه همسران ما براساس سکه بهار آزادی تعیین شده و در آمد ما براساس ریال هست و در پی نوسانات بازار ارز و سکه در حال حاضر ما برای پرداخت سکه بعنوان مهریه به همسر خود با مشکلات اقتصادی دو چندان مواجه هستیم و قادر به این پرداخت نیستیم.”
این شهروندان در ادامه با سر دادن شعارهائی از قبیل « حقوقمون ریال سکه هامون دلار » و « دغدغه زندگی، مهریه میلیاردی » خواستار اصلاح قانون مهریه در ایران شدند.
لازم به ذکر است، نوسانات بازار سکه و ارز مشکلات اقتصادی شهروندان را چندین برابر بیش از گذشته کرده و همین مساله در روند جاری پرداخت مهریه تاثیر مستقیم دارد.
تجمع اعتراضی حواله داران خودروی شاهین
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲ دی دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از حواله دارای خودروی شاهین از محصولات گروه خودروسازی سایپا در اعتراض به مشکلاتی که در ما به التفاوت قیمت در زمان ثبت نام و قیمت اعلام شده اخیر در مقابل ساختمان شورای رقابت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض خواستار تعیین قیمتی عادلانه هستند و قیمت اعلام شده از شرکت سایپا را قیمت دستوری عنوان کردند و خواستار خروج از بلاتکلیفی حواله داران این خودرو و تصمیم گیری و آمادهسازی مبلغ پرداختی هستند.
لازم به ذکر است تعداد ثبت نام کنندگان خودروی شاهین که بیش از ۱۰ هزار نفر هستند در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند و ادامه این روند را باعث نگرانی شان اعلام کردند.
تجمع اعتراضی حواله دارای خودروی وانت نیسان سایپا
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲ دی دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از حواله داران خودروسازی سایپا با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل یکی از درب های ورودی این کارخانه نسبت به عدم تحویل خودروی ثبت نامی آنها اعتراض کردند.
این شهروندان معترض در جریان برگزاری تجمع اعتراضی مذکور با در دست گرفتن پلاکاردهایی اعتراضی که بر روی آنها نوشته شده بود « خودروی نیسان من کجاست ؟ » و یا در پلاکارد دیگری نوشته شده بود « نیسان وانت، خودروی کسب در آمد طبقه کارگر جامعه » نارضایتی خود را عدم اجرای تعهد گروه خودروسازی سایپا و تحویل ندادن خودروی ثبت نامی شان ابراز کردند.
تجمع اعتراضی حواله داران خودروی کوپا
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از حواله داران خودروی کوپا از محصولات شرکت ریگان خودرو در مقابل سازمان حمایت از مصرف کنندگان در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با تجمع در مقابل این سازمان نسبت به عدم تحویل خودروی کوپا که از ۲ سال و نیم پیش در شرکت ریگان خودرو به نمایندگی از طرف شرکت شهر خودرو ثبت نام کرده اما به آنها تحویل داده نشده اعتراض کردند.
این شهروندان می گویند ریگان خودرو به نمایندگی از طرف شرکت شهرخودرو در زمان ثبت نام فقط وعده داد و در حقیقت خودروی را به ما فروخته که وجود فیزیکی نداشته و در زمانی هم که اعتراض می کنیم هیچ مسئولی نه در ریگان خودرو و نه در سازمان حمایت از مصرف کنندگان پاسخگو نیست.
تجمع اعتراضی رانندگان اتوبوس شرکت واحد شهرستان ارومیه
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، طی روزهای اخیر و امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، رانندگان اتوبوسرانی شهرستان ارومیه نسبت به بی توجهی مسئولان شهرداری و پرداخت نشدن مطالبات اقتصادی آنها تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان گفتند: ” از سال ۹۳ یارانه اتوبوسها قطع شده و هیچ پرداختی وجود ندارد چون باید براساس آن ماهانه ۳۰۰ هزار تومان به حساب رانندگان اتوبوس بخش خصوصی واریز میشد در حالی که انجام نشد و پس از اینکه این مبلغ بدهی شهرداری روی هم جمع شد، آنان عنوان کردند که برای هر راننده مبلغ ۱۲ میلیون تومان پرداخت میکنند اما به قول خود عمل نکردند.”
رانندگان اتوبوسرانی ارومیه تصریح کردند: “سپس در سال ۱۳۹۷ ابراز کردند که ۱۰ باب از مغازههای ترمینال دخانیات به جای مبلغ واریز نشده یارانه به رانندگان تعلق میگیرد هر چند این تعداد به هشت باب مغازه کاهش یافت و در نهایت نیز هیچ مغازهای واگذار نشد و حتی اگر این مغازهها نیز واگذار میشد تعداد رانندگان بخش خصوصی ۳۰۰ نفر است و به بیشتر آنها چیزی نمیرسید.”
تجمع اعتراضی کارکنان قراردادی منطقه ویژه اقتصادی بندر شاهپور
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارکنان قراردادی شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر شاهپور، در اعتراض به تداوم محرومیت از اجرای مصوبات قانونی نظام کار در دومین روز اعتراضات مدنی خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با برگزاری تجمع اعتراضی نسبت به اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل منطبق با قانون طرح و مزایای اقلیمی و همچنین پرداخت نشدن عیدی پایان سال بر طبق قانون کار این تجمع اعتراضی را برگزار کردند.
کارمندان این منطقه اقتصادی خواستار بررسی مشکلات آنها از قوه قضائیه هستند تا علت عدم اجرای این طرح که باعث مشکلات زیادی برای آنها شده مشخص شود.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری بندرعباس
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، طی روزهای اخیر، کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری بندرعباس در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی آنها در مقابل ساختمان استانداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
کارگران معترض در تشریح وضعیت خود گفتند: “پیمانکاری که ما در استخدامش هستیم جدا از معوقات مزدی سه ماهه، حدود ۸ ماه حق بیمه کارگران را به تامین اجتماعی واریز نکرده است. به همین دلیل در برخی ماههای سال با مشکل تمدید و تعویق دفترچههای درمانی مواجه هستیم.”
شهروندان معترض افزوند: “آخرین حقوقی که دریافت کردهایم مربوط به شهریور ماه بوده که کارفرما بعد از پرداخت آن بدون اطلاع کارگران از مجموعه شهرداری خارج شده است.”
این شهروندان تصریح کردند: “عرف شهرداری اینگونه است که هر شش ماه یکبار لباس ایمنی و هر سال یکبار کفش ایمنی به کارگران داده شود اما شرکتهای پیمانکاری به دلیل مشکلات مالی یا هر دلیل دیگری این عرف را رعایت نمیکنند و این هزینهها از جیب کارگران پرداخت میشود.”
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری بوشهر
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از فارس، روز دوشنبه ۱ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری بوشهر در اعتراض به عدم توجه مسئولان و پرداخت نشدن مطالبات مزدی این کارگران در پارک ژنرال این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
اکبر ارزنده، به نمایندگی از طرف همکاران خود در تشریح مطالبات شان گفت: “به همراه ۱۰۰ نفر از کارگران شهرداری بوشهر نسبت به عدم پرداخت معوقات بیمهای و کاهش حقوق خود، دست به تجمع اعتراضی زدهایم.”
این کارگر شهرداری بوشهر افزود: “تاکنون بیمه مرداد سال گذشته و اردیبهشت و شهریور سال جاری پرداخت نشده است.”
ارزنده در خصوص کاهش حقوق کارگران شهرداری بوشهر گفت: “قرارداد کارگران شهرداری بهصورت ماهانه تنظیم میشود و حقوق پرداختی این ماه نسبت به ماههای گذشته نیز کاهشی بوده و با پیگیری این موضوع از مسؤولان، پرداخت بیمه را علت این کاهش دانستهاند.”
تجمع اعتراضی فرهنگیان قرارداد کار معین استان گلستان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از فرهنگیان شاغل در واحدهای آموزشی استان گلستان در اعتراض به تداوم محرومیت از حق امنیت شغلی در مقابل درب ورودی استانداری گلستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این فرهنگیان که از طرف شرکتهای تامین نیروی انسانی طرف قرار داد با آموزش و پرورش استان گلستان در مدارس این استان شاغل هستند خواستار استخدام بصورت رسمی در آموزش و پرورش هستند.
این شهروندان معلمان خرید خدمت سال ۱۳۹۳ به بعد هستند و مطالبه اصلی آنها را تبدیل وضعیت خرید خدمات آموزشی به استخدام رسمی عنوان کردند.
گلستان با حدود ۱.۹ میلیون نفر جمعیت ۳۶۲ هزار دانش آموز دارد که تحصیل این عده در ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه بر عهده ۲۳ هزار فرهنگی است.
برخورداری افراد از حق امنیت شغلی از جمله حقوق مطروحه در اسناد بین المللی حقوق بشر و شهروندی است اما در ایران با توجه به خصوصی سازی این حق برای شهروندان بطور کامل از میان رفته است.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از شورای صنفی دانشجویان کشور، روز دوشنبه ۱ دی دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اعتراض به رسمیت شناخته نشدن حضور نمایندگان این دانشجویان در شورای آموزش دانشگاه مذکور در محوطه این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این دانشجویان در تشریح خواسته خود خواستار ورود به تصمیمات آموزشی از طریق حضور نمایندگان انتخابی آنها در شورای آموزشی دانشگاه اشاره کردند.
آنها همچنین خواستار اداره شورایی دانشگاه شدند و در نشستی که در ادامهی تجمع خود با معاون آموزشی دانشگاه داشتند، آییننامهای را که طی ماهها زحمت نوشته بودند تا نحوهی حضور و مداخله نمایندگان دانشجویان در شورای آموزشی دانشگاه مدون شود به معاون آموزشی دانشگاه ارایه دادند و قرار شد در خصوص آن آییننامه تصمیمگیری شود.
تجمع اعتراضی مهندسان راه و ساختمان استان البرز
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، مهندسان ساختمان استان البرز در اعتراض به افزایش مشکلات اقتصادی و تورم لجام گسیخته و سایر مطالبات صنفی در محوطه سازمان نظام مهندسی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان نسبت به عدم آزادسازی حقالزحمه مهندسان ناظر و تجمیع دستمزدها در حسابهای غیرشفاف نظام مهندسی اعتراض کردند.
نماینده افراد حاضر در این تجمع اعتراضی تشریح کرد: “جمعی از مهندسان ساختمان استان البرز پیش از این در نامهای به وزیر راه و شهرسازی در اعتراض به نحوهی پرداخت حقالزحمه مهندسان ناظر و تقسیط آن بدون توجه به شرایط بهداشتی جامعه، تورم فزاینده و کاهش ارزش پول ملی و پایین بودن دستوری هزینه ساخت و در نهایت ناچیز بودن تعرفه ناظران چهار رشته مهندسی اعلام کرده بودند که به عملکرد سازمان در خصوص دریافت کامل مجموع تعرفه از مالکان و مالیات کارها طبق تعرفه روز و حبس آن در حساب سازمان با ساختار غیرشفاف و مشخص نبودن محل استفادهی رسوب مبالغ مذکور و امکان ایجاد فساد اعتراض دارند.”