
حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۰ دی ماه۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت مسئولان در بخش های مدیریتی و تصمیمات غیر کارشناسانه آنها است جمعی از رانندگان کامیون و رانندگان کمپرسی شهرستان کسرکند، دانشجویان دانشگاه اردکان یزد، جمعی از تالار داران و اصناف مرتبط با این صنف، دانش آموختگان رشته ژنتیک پزشکی، کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، جمعی از سهامداران بانک دی ، سهامداران بازار بورس، در اعتراض به موارد گسترده نقض حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی را برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از سهامداران بانک دی در اعتراض به افزایش مشکلات اقتصادی و کاهش ارزش سهام این بانک تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با تجمع در لابی ساختمان بنیاد شهید خواستار حضور دیدار با سعید اوحدی، مدیر عامل این سازمان شدند.
لازم به ذکر است، نوسانات شدید بازار بورس طی ماههای اخیر منجر به افت شاخص بازار، بسیاری از سهامداران بازار از جمله سهامداران بانک دی و شرکتهای تابعه بنیاد شهید شده در این میان سهامداران این بانک مبالغ زیادی را متضرر شدند.
تجمع اعتراضی سهامداران بازار بورس
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از روزنامه قانون، امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از سهامداران بازار بورس در مقابل ساختمان مرکزی سازمان بورس اوراق بهادار واقع در در میدان ونک در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان با برگزاری تجمع اعتراضی، خواستار تعیین تکلیف در مورد وضعیت سهام آنها که در پی رکود اقتصادی جاری در کشور منجر به ضرر دهی آنها شده از سوی مسئولان بازار بورس شدند.
سهامداران بازار بورس همچنین نسبت به متضرر شدن آنها و نبود امنیت سرمایه گذاری در بازار بورس به علت عدم حمایتهای دولتی از سرمایه و بازار بورس معترض هستند.
شهروندان معترض با سر دادن شعارهای اعتراضی خواستار استعفای یکی از مدیران ارشد سازمان بورس اوراق بهادار به علت زیان ده شدن سهام آنها در بازار شدند و با توجه به تداوم بی توجهی مسئولان بازار بورس به مطالبات این شهروندان آنها با تخم مرغ به شیشه و ساختمان بازار بورس حمله کردند.
تجمع اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در دومین روز از دور جدید اعتراضات صنفی خود در مقابل دفتر مدیریت این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران معترض ضمن اعتراض به حکم صادره احتمالی از طرف هیئت داوری مبنی بر ابقای اسدبیگی بعنوان مدیر عامل این شرکت و همچنین تداوم خصوصی سازی در این شرکت خواستار لغو آن هستند.
در جریان تجمع اعتراضی امروز، یوسف بهمنی، نماینده این کارگران در تشریح وضعیت آنها گفت: “کارگران هفت تپه توسط مدیران این شرکت، تحت فشار قرار دارند و این تجمع در حمایت از آنها برگزار شده است.”
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
تجمع اعتراضی دانشجویان رشته ژنتیک
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از دانشجو، امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، دانش آموختگان رشته ژنتیک پزشکی در اعتراض به نابسامانی تحصیلی و محرومیت از حقوق شهروندیشان در مقابل ساختمان سازمان نظام پزشکی کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض هدفشان از برگزاری تجمع مذکور را اقدام مدتدار سازمان نظام پزشکی عنوان کردند که طی آن صدور شماره نظام پزشکی برای فارغالتحصیلان رشته ژنتیک پزشکی متوقف شده و به پزشکان اعطا میشود. پزشکانی که تنها دو واحد ژنتیک را در طی دوران تحصیل خود میگذرانند.
دانش آموختگان رشته ژنتیک در جریان برگزاری این تجمع اعتراضی با سردادن شعارهای اعتراضی از قبیل « علوم پایه گنجینه است/ پیام رهبر این است »، « مهر نظام پزشکی حق مسلم ماست » و « با کرونا میجنگیم با شما هم بجنگیم؟ »، « شورا اگه عالی بود/تکلیف ما این نبود » نارضایتی خود را از این تصمیم ابراز کردند.
تجمع اعتراضی تالار داران استان تهران
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از تالار داران و اصناف مرتبط با این صنف در اعتراض به تداوم کسادی بازار کسب و کار در مقابل اتاق اصناف در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در همین زمینه خسرو ابراهیمی، رئیس اتحادیه تالارداران پذیرائی ضمن تائید برگزاری این تجمع اعتراضی گفت: اگرچه با توجه به اعلام زرد شدن تهران و طبق اعلام اتاق اصناف ایران و تهران، از این هفته تالارهای پذیرایی میتوانند با یک سوم ظرفیت، کار کنند اما هنوز ابلاغیهای به ما ارسال نشده است.
رئیس اتحادیه تالارداران پذیرایی در مورد خواستههای تجمعکنندگان گفت: اعتراضکنندگان اعلام کردند دفاتر اسناد رسمی؛ همه سفره عقد گذاشتند، مراسم برگزار میکنند و حتی شام میدهند اما تالارهای پذیرایی که متخصص برگزاری مراسم هستند و میتوانند پروتکلها را رعایت کنند، تعطیل شدهاند.”
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه اردکان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از دانشجویان دانشگاه اردکان یزد در اعتراض به نحوه برگزاری امتحانات در این دانشگاه که بصورت آنلاین و با از طریق ویدئو و وبکم برگزار خواهد شد تجمع اعتراضی را برای اصلاح در نحوه برگزاری امتحانات برگزار کردند.
این شهروندان در تشریح مطالبه خود از این تجمع اعتراضی گفتند: “موضوع بسیار مهمی که در رابطه با برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه اردکان مطرح است، نحوه ارائه و برگزاری آزمون با روشهای جدید و نیز پیشبینی نشدن فرجه امتحانی بود که مطمئنا برای دانشجویان بسیار تنش زا و استراس زا خواهد بود.”
این دانشجویان معترض تصریح کردند: “البته با سیستم ترم قبل هم مشکل داشتیم چرا که دانشجویی که مجازی آموزش میبیند، قطعاً نمیتواند در حد حضوری یادگیری داشته باشد و سبک امتحان پیش بینی شده که تقریبا شرایط حضوری را لحاظ خواهد کرد نیز برای دانشجویان سخت خواهد بود.”
این دانشجویان افزودند: “به بهانه تقلب دانشجو باید سیستم امتحانات را تغییر داد که نه تنها در هیچ دانشگاه دیگری این اتفاق نیفتاده است بلکه سختگیریهای دانشگاه هم بیشتر شده در حالی که اگر کسی بخواهد تقلب کند، حتی در جلسه امتحان حضوری هم تقلب میکند، پس به این بهانه دانشگاه هیچ برتری نسبت به سایر دانشگاهها ندارد. با وجود این که اعتراض خود را رسماً به دانشگاه خود ارائه دادیم ولی هیچ یک از مسئولان دانشگاه توجهی به این موضوع نداشتند و هنوز صدای ما به جایی نرسیده است.”
یکی از دانشجویان دانشگاه اردکان نیز در این رابطه گفت: “چند دلیل علت اعتراض دانشجویان دانشگاه اردکان است؛ اولین موضوع این که کلاسها در هفته جاری هم برگزار شد و فرجهای برای مطالعه دروس سنگین نیست تا برای امتحانات آماده شویم و مسئله دوم، فعال شدن دوربین در حین امتحان است که برای همه دانشجویان به دلیل نبود زیرساختها ممکن نیست و بعضاً نیز موجب اختلال در امتحان پایان ترم که بسیار مهم است، میشود.”
وی افزود: “موضوع سوم این است همه سخت گیری برای جلوگیری از تقلب است که مسلما سبک آموزش در دوره جدید عوض شده و دانشجو میداند چگونه مطالعه کند و این سختگیریها بیشتر موجب استرس و فشار می شود و در ضمن سوال دیگر ما این است که آیا در کل کشور زیرساختی وجود دارد که این حجم از امتحانات با این شیوه برگزار شود؟”
تجمع اعتراضی رانندگان کامیون و کمپرسی شهرستان کسرکند
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رسانک، امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از رانندگان کامیون و کمپرسی شهرستان کسرکند از توابع استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به وضعیت نامناسب توزیع سوخت و سایر مطالبات صنفی شان در مقابل فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری کسرکند اعتراض خود را به قطعی سهمیه سوخت سیصد کامیون توسط شرکت نفت چابهار صورت گرفت.
لازم به ذکر است، قطع سهمیه سوخت این کامیون ها باعث بیکاری بسیاری از این رانندگان شده است.