
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۳ آذر ماه ۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت مسئولان در بخش های مدیریتی و تصمیمات غیر کارشناسانه آنها است جمعی از اهالی روستای شهرویی از توابع شهرستان بهبهان، کشاورزان استان اصفهان، کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در اعتراض به موارد سیستماتیک نقض حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی را برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۳ آذر ماه ۱۳۹۹، جمعی از اهالی روستای شهرویی از توابع شهرستان بهبهان در مقابل درب اصلی پالایشگاه بیدبلند ۲ در این شهرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض که جملگی آنها از جوانان این روستا هستند با برگزاری تجمع اعتراضی نسبت به بکارگیری نیروی کار غیربومی در این پالایشگاه اعتراض کرده و خواستار اشتغال به کار در این مجتمع تولیدی صنعتی نفت و گاز شدند.
تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، امروز دوشنبه ۳ آذر ماه ۱۳۹۹، کشاورزان استان اصفهان، در میدان پُزوه واقع در خوراسگان، با هدف اعتراض به تداوم خشکی رودخانه زاینده رود و عدم تخصیص حقابه ها از این رودخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
محمود کریمی نماینده این کشاورزان در تشریح علت این تجمع اعتراضی گفت: “در این تجمع اعتراضی حدود ۶۰۰ کشاورز حاضر شدند و خواستار تسریع در تکمیل طرحهای انتقال آب به حوضه آبریز زاینده رود و توقف اضافه برداشتهای غیرقانونی در بالادست زاینده رود دیگر مطالبات صنفی خود شدند.”
محمود کریمی ادامه داد: “به دلیل تخصیص نیافتن حقابهها در سالهای گذشته مقرر شده بود با تشکیل صندوق جبران خسارت کشاورزان با محوریت استانداری ، ۴۵۰ میلیارد تومان از سوی مجموعههای تولیدی فولاد در منطقه که از آب زاینده رود استفاده میکنند برای جبران بخشی از زیان مالی کشاورزان پرداخت شود که تاکنون هیچ کدام محقق نشده است.”
وی افزود: “تخصیص هفت متر مکعب پساب تصفیه شده برای کشت و کار در شرق اصفهان که پیشتر مقرر شده بود نیز همچنان تحقق نیافته است.”
کشاورزان و باغداران مناطق شرق اصفهان از جمله زیار، ورزنه، اژیه، کرارج، براآن شمالی و براآن جنوبی و خوراسگان با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر و شهرستانهای غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه پیش تر در چند سال اخیر در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسیدگی به وضعیت حقابه خود از زاینده رود، حل مشکلات معیشتی و جاری سازی این رودخانه را خواهان شده بودند.
براساس تائید کارشناسان امور آب، نگاهی به خشکیهای دورهای زایندهرود، کاهش تخصیص آب کشاورزی، فرونشست زمین، ریزگردها، مشکلات عدیده زیست محیطی بخصوص برای تالاب بین المللی گاوخونی و آمار و ارقام مربوط به بارندگیها در حوضه آبریز زایندهرود بعنوان یکی از اصلیترین منابع آب مرکزی ایران از یک سو و کاهش چشمگیر بارشها و کم شدن میزان ذخیره سد زایندهرود از سوی دیگر لزوم اجرای هرچه سریعتر پروژههای آبی در این خطه را گوشزد میکند.
تجمع اعتراضی کارگران فصلی نیشکر هفت تپه
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۳ آذر ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به تداوم محرومیت از حق امنیت شغلی و اقتصادی در محوطه این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران معترض که در اخیراً به دستور مسئولان این مجتمع تولیدی صنعتی از کارشان اخراج شدند خواستار بازگشت به کار شدند و از مدیریت این شرکت خواستند به مطالبات صنفی آنها توجه کنند.
شرکت کشت و صنعت هفت تپه، قدیمیترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد و پس از آن با توجه به عدم تخصص لازم در مدیریت این مجتمع تولیدی صنعتی مشکلات صنفی و اقتصادی کارگران این مجتمع صنعتی روندی افزایشی به خود گرفت.
حدود ۴۰۰۰ کارگر، به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخشهای مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.
برخورداری افراد از تامین اجتماعی مناسب از جمله موارد تاکید شده در اسناد بین المللی حقوق بشر است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضائ کنندگان این سند معتبر بین المللی می باشد بر محق بودن افراد در برخورداری از؛ خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگر نیز تاکید شده است. اما تفاسیری غلطی که حاکمان جمهوری اسلامی از حقوق شهروندی در ایران دارند و همیشه قوانین را آنگونه تفسیر کردند که حکومت را صاحب حق می دانند و حقوق شهروندان پایمال شده است.