
حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی در شهرستان ری یک سفره خانه سنتی را پلمب کردند. همچنین، کافه رستوران خانه دوست واقع در باغ فردوس تهران هم توسط ماموران نیروی انتظامی در راستای اجرای طرح موسوم به (عفاف و حجاب) پلمب شد. از سوی دیگر، مجتمع تجاری اوپال، پس از گذشت چند روز از پلمب با دستور قضایی فک پلمب شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از فارس، امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، سفره خانه الماس ری واقع در شهرستان ری از توابع استان تهران، در راستای اجرای طرح موسوم به (عفاف و حجاب) توسط ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی پلمب شد.
براساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی نیروی انتظامی:”در راستای اجرای طرح مبارزه با بیحجابی (قانون عفاف و حجاب) سفره خانه «الماس ری» در شهرری امروز توسط ماموران پلیس امنیت پلمب شد.”
لازم به ذکر است، این واحد صنفی پیشتر هم توسط ماموران نیروی انتظامی بازدید و به دلیل (عدم رعایت قانون عفاف و حجاب) اخطار دریافت کرده بود.
در خبری دیگر، امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، کافه رستوران خانه دوست، واقع در محله باغ فردوس تهران، به علت آنچه که از آن تحت عنوان (کشف حجاب) یاد گردید توسط ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی پلمب شد.
بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی، ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت:”کافه رستوران خانه دوست، ساعاتی پیش پلمب شد. این کافه (واقع در باغ فردوس، خ عباس کیارستمی)، پایگاه اصلی گروه های موسیقی تلفیقی و نواحی کوچک در تهران بود که پس از حواشی حضور شروین حاجی پور و اجرای خبرساز داماهی پلمب شد.”
از سوی دیگر، روز شنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مجتمع تجاری اوپال، واقع در تهران، پس از گذشت چند روز از پلمب با سپردن تعهد از مالکان آن واحد تجاری، با دستور قضایی فک پلمب شد.
براساس اعلام ادمین صفحه اینستاگرام مجتمع تجاری اوپال:”اوپال فک پلمب شد.”
لازم به اشاره است، مجتمع تجاری اوپال، در تاریخ ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، به علت (عدم رعایت حجاب اسلامی) توسط ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی در تهران پلمب شده بود.
در حالی واحدهای صنفی بسیاری ذیل عناوین مذکور از سوی اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی و با دستور قضایی پلمب می شود که نعمت احمدی، وکیل پایه یک دادگستری در تشریح این موارد اعلام کرد:”پلمب واحدهای صنفی به نام مقابله با حجاب، قانونی نیست. طبق قانون باید جرم و مجازات با هم متناسب باشد. قانونگذار هنوز جرمی را تعریف نکرده که بر مبنای آن واحدها به دلیل بد حجابی مجازات شوند.”
در ادامه نیز، کامبیز نوروزی، حقوقدان نیز در تائید صحبتهای نعمت احمدی افزود:”هیچ قانونی وجود ندارد که بر مبنای آن واحدهای صنفی تحت عنوان عدم رعایت حجاب پلمب شوند.”
وی همچنین افزود:”این اتفاقی که در هفتههای اخیر رواج گرفته است و مرتبا شاهد تعطیلی واحدهای صنفی با عنوان عدم رعایت حجاب مشتریان واحدهای صنفی هستیم، غیرقانونی است. هیچ دستگاهی مجاز نیست تحت چنین عناوینی دست به تعطیلی واحد صنفی بزند.”
ممانعت از اشتغال و پلمب واحدهای صنفی با عنوانی تحت موارد ذکر شده و حتی مصادیق مشابه آن از قبیل(رقص بانوان بدون حجاب)، (رعایت نکردن حجاب اسلامی) به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، است بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید می کند.