چهارشنبه , ۰۲ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 22

احضار مهدی نصیری به دادگاه ویژه روحانیت استان قم

0
199

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۸اسفند ماه ۱۴۰۱، مهدی نصیری، فعال سیاسی، به دادگاه ویژه روحانیت استان قم احضار شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از سحام نیوز، طی روزهای اخیر، مهدی نصیری، فعال سیاسی، در پی انتشار یک کلیپ از زینب موسوی(خالق شخصیت امپراطور کوزکو) پس از شکایت حمید رسائی به دادگاه ویژه روحانیت استان قم احضار شد.

براساس این گزارش، احضار مهدی نصیری به دادگاه ویژه روحانیت پس از آن صورت گرفت که وی یک کلیپ طنز از زینب موسوی (کمدین و خالق شخصیت امپراطور کوزکو) که صحبتهای حمید رسایی را مسخره کرده بود در کانال تلگرام خود منتشر کرده بود.

حمید رسایی با ادعای توهین به شخصیت وی از مهدی نصیری اعلام شکایت کرده است.

لازم به اشاره است، این کلیپ پس از آن توسط زینب موسوی ساخته شد که حمید رسایی نماینده پیشین مجلس نوشته بود:”فکر می کنید جماعت اقلیتی که در برخی خیابان‌ها روسری را روی دست می چرخانند دنبال چه هستند؟ خیلی از آنها خودشان هم نمی‌دانند اما آن طرف آب در یکی از تجمعات، واقعیت این جریان خودش را نشان داده. یکی لخت شده رفته روی بلندی و سخنرانی می‌کند. تمام حرفش این است که چرا در ایران نمی‌گذارند ما لخت بگردیم. تمام خواسته اینها از آزادی همین است، هر شب با یکی بخوابند و مثل حیوان بچَرند…بیچاره‌تر از این جماعت، کسانی هستند که مثل سربازان بی جیره و مواجب، در فضای مجازی با استوری گذاشتن و لایک کردن و … به این آینده سیاه ضریب می‌دهند، در حالی که شاید اعتقادی به این آینده نداشته باشند.” 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.