سه شنبه , ۰۱ فروردین , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, مارس 21

احضار داریوش دارابی، فعال مدنی به شعبه بازپرسی در دادسرای اراک

0
60

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۲اسفند ماه ۱۴۰۱، شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اراک مرکز استان مرکزی، داریوش دارابی را احضار کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۷ اسفند ماه ۱۴۰۱، داریوش دارابی، فعال مدنی، ساکن شهرستان شازند از توابع اراک مرکز استان مرکزی، با دریافت ابلاغیه ای کتبی به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اراک احضار شد.

براساس ابلاغیه صادره توسط شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اراک، اتهامات داریوش دارابی، جهت ارائه آخرین دفاع پیش از تنظیم کیفرخواست از بابت اتهامات(توهین به رهبری)، (توهین به روح الله خمینی)، (اخلال در نظم عمومی)، (نشر اکاذیب) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، عنوان شده است.

یک منبع مطلع در تشریح این خبر به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”داريوش دارابی، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در ارتباط با اعتراضات در شهر اراک بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی با تودیع وثیقه آزاد شد و پس از آن نامه ای را که بازجوی پرونده این فعال مدنی نوشته  بود  امضا کرده و همان را توی پرونده گذاشتند و پرونده این فعال مدنی را به دادگاه ارجاع کردند. 

لازم به ذکر است، داریوش دارابی، در سال ۱۳۹۷ توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب و در بخش دوم پرونده خود هم در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ اراک، از بابت اتهامات(توهین به روح الله خمینی) و (اخلال در نظم و آسایش عمومی) در مجموع به تحمل یک سال حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده بود. 

این فعال مدنی ساکن شهرستان شازند از بابت پرونده ای دیگر هم‌ به تحمل ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده