
حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، یک دختر ۱۸ ساله، ساکن شهرستان بابل در پی مصرف یک جا ۵۰ عدد قرض ریسپریدون اقدام به خودکشی کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از رُکنا، امروز چهارشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، غلام نیا روشن، مسئول روابط عمومی اورژانس ۱۱۵ شهرستان بابل از اقدام به خودکشی یک دختر ۱۸ ساله ساکن این شهرستان در پی مصرف ۵۰ عدد قرص ریسپریدون بصورت یک جا خبر داد.
مسئول روابط عمومی اورژانس ۱۱۵ شهرستان بابل در تشریح این خبر گفت: ” پس از دریافت گزارشی مبنی بر مصرف زیاد قرص از سوی دختر ۱۸ ساله بلافاصله اورژانس بابل تکنسینهای پایگاه رضی کلا را به محل حادثه اعزام کرد.”
این مقام مسئول در روابط اورژانس این شهرستان در ادامه افزود: “در این حادثه این دختر ۱۸ ساله، با خوردن ۵۰ عدد قرص رسپر یدون، قصد خودکشی داشت.”
غلام نیا روشن تصریح کرد: “تکنسینهای اورژانس پس از اقدامات درمانی از قبیل مایع درمانی، شستشوی داخل معده و اکسیژن تراپی بیمار را به بیمارستان شهید بهشتی بابل منتقل کردند.”
قرص ریسپریدون برای درمان برخی از اختلالات روحی روانی مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و تحریک پذیری ناشی از اختلال اوتیستیک استفاده میشود.
در تاریخ ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود قادیپاشا, معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور از خودکشی ۵ هزار و ۱۴۳ نفر از شهروندان ایران در سال ۱۳۹۸ خبر داد و این رقم را در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۷ با ۸ دهم درصد رشد اعلام کرد.
- بیشتر بخوانید: بیش از ۵ هزار خودکشی در میان شهروندان ایران در سال ۱۳۹۸
افزایش میزان خودکشی شهروندان در نقاط مختلف کشور به مثابه نبود امید به زندگی است. محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضائ کنندگان این سند معتبر بین المللی می باشد بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود را مورد تاکید قرار داده اما برخوردهای قهرآمیز ارگانهای امنیتی و قضائی با شهروندان ایران و بیان اتهامات امنیتی بر خواسته های این افراد مصداق بارز نقض حقوق بشر نیز می باشد.