احضار هاله صفرزاده و علیرضا ثقفی، فعالان کارگری جهت اجرای احکام حبس تعزیری

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۹ دی ماه ۱۳۹۹، شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای زندان اوین حاله صفرزاده و علیرضا ثقفی، فعالان کارگری را برای سپری کردن دوران محکومیت حبس تعزیری شان فراخواند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، طی روزهای اخیر، هاله صفرزاده و علیرضا ثقفی، فعالان کارگری، در پی تماس تلفنی شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای زندان اوین با وثیقه گذار این شهروندان جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس تعزیری شان احضار شدند. هر یک از این ۲ فعال کارگری به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند. این فعالان کارگری در جریان برگزاری تجمع مسالمت آمیز روز جهانی کارگری در اردیبهشت ۱۳۹۸ بازداشت و پس از اتمام بازجوئی با تودیع قرار کفالت آزاد شدند.
براساس این گزارش، در تماس تلفنی که از سوی شعبه اجرای احکام دادسرای زندان اوین به وثیقه گذاران هاله صفرزاده و علیرضا ثقفی گرفته شد از آنها خواسته شده تا این فعالان کارگری را برای تحمل حبس به زندان اوین معرفی کنند.
لازم به ذکر است، هاله صفرزاده و علیرضا ثقفی، در شهریور ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهام « فعالیت تبلیغی علیه نظام » هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند. با اعلام اعتراض و ارجاع پرونده به شعبه ۶ دادگاه تجدیدنظر استان البرز, این احکام در تاریخ ۱۸ مهر ماه ۱۳۹۸, عینا مورد تائید قرار گرفت و به متهمان این پرونده ابلاغ شد.
- بیشتر بخوانید: صدور حکم حبس برای هاله صفرزاده و علیرضا ثقفی, فعالان کارگری
- بیشتر بخوانید: محکومیت پروین محمدی, هاله صفرزاده و علیرضا ثقفی به تحمل حبس تعزیری
این فعالان کارگری، در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸, همزمان با برگزاری تجمعات اعتراضی کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر در شهرهای مختلف کشور به همراه ۱۰ تن دیگر از فعالان کارگری در جریان تجمع اعتراضی مسالمت آمیز صنفی که در پارک جهان نمای کرج حدفاصل اتوبان تهران – کرج برگزار شده بود از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند
هاله صفرزاده وعلیرضا ثقفی, در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, پس از تحمل ۱۵ روز سلول انفرادی و بازجوئی های فشرده و اتمام مراحل بازجوئی و بازپرسی با تودیع قرار کفالت بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.
لازم به ذکر است, در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸, همزمان با برگزاری تجمعات اعتراضی کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر در شهرهای مختلف کشور ۱۲ تن از فعالان کارگری که حقوق بشر در ایران اسامی ۱۰ نفر از آنها را احراز کرده بود بنامهای سعید ترابیان, هاله صفرزاده, علیرضا ثقفی، پروین محمدی، واله زمانی, بلال قزیانی, امیر عباسی, مصطفی شوکت، صفیار قربانی, فواد فتحی در پارک جهاننما، حد فاصل اتوبان تهران-کرج از سوی نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به زندان رجائی شهر کرج منتقل شده بودند.
سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر و سرکوب آزادی بیان و عقیده است. در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ بر ممنوعیت سرکوب آزادی بیان تاکید شده است.
برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی ادعای عمل به آن را دارد مورد تاکید قرار گرفته اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی و واحدهای قضائی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران دارند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند.
عدم امکان دسترسی به وکیل در مراحل بازجوئی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.