
احضار و بازجوئی از ۳ فعال مذهبی اهل سنت در اداره اطلاعات سپاه شهرستان پاوه
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۹ دی ماه ۱۳۹۹، اداره اطلاعات سپاه در شهرستان پاوه ۳ تن از فعالان مذهبی ساکن این شهرستان را پس از احضار کتبی مورد بازجوئی قرار داد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کانال تلگرامی یاران مکتب قرآن، طی روزهای اخیر، عبدالکریم فرهادی، سعید سجادی و سعدی ولدبیگی، سه شهروند اهل سنت و از اعضای مکتب قرآن شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه پس از ارسال ابلاغیه کتبی به اداره اطلاعات سپاه این شهروندان از بابت فعالیت های مسالمت آمیزشان مورد بازجوئی و تهدید به پرونده سازی قرار گرفتند.
لازم به ذکر است، احضار عبدالکریم فرهادی، سعید سجادی و سعدی ولدبیگی، بصورت کتبی و با توجه به ابلاغیه کتبی صادره توسط شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان پاوه به آن ارگان امنیتی صورت گرفته است.
محور بازجوئی های صورت گرفته از این افراد مرتبط با ابراز نظر و عقیده این شهروندان در خصوص مسائل سیاسی جاری در کشور بطور عمومی و همچنین فعالیتهای آنان در مکتب قرآن شهرستان پاوه بوده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
سرکوب شهروندان اهل سنت در ایران و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است.
اعمال محرومیت بر شهروندان اهل سنت در انجام و یا حضور در مناسک مذهبی از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی و همچنین ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
همچنین برخورداری افراد از حق عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری اجباری با ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز شکنجه و ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.