
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۳۰بهمن ماه ۱۴۰۱، ریحانه انصاری نژاد، فعال کارگری جهت بازپرسی به شعبه ۲ دادسرای ناحیه ۳۳ تهران احضار شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، ریحانه انصاری نژاد، فعال کارگری، ساکن تهران، با دریافت ابلاغیه ای کتبی توسط شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، احضار شد. این فعال کارگری در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری بازداشت و در تاریخ ۱۵ مرداد ماه با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
براساس ابلاغیه صادره توسط شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، ریحانه انصاری نژاد باید ظرف مدت ۷روز کاری از تاریخ ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، جهت بازپرسی و تفهیم اتهام پیش از تنظیم کیفرخواست به دادسرا مراجعه و دفاعیات خود را به بازپرس شعبه مذکور اعلام کند.
لازم به اشاره است، ریحانه انصاری نژاد، سحرگاه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل وی در تهران و تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش، بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ آن ارسال امنیتی واقع در زندان اوین و پس از طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد.
ممانعت از انجام فعالیتهای صنفی و کارگری، ناقض ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد ۲۱ و ۲۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.
احضار، بازداشت و پرونده سازی بر علیه فعالان صنفی و کارگری در حالی صورت میگیرد که مطالبات آنها صنفی و برای دستیابی به حقوق شهروندیشان در راستای اصل ۲۷ قانون اساسی ایران است.
سرکوب فعالان کارگری و طرح اتهامات امنیتی بر علیه آنها ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.