امیررضا امیرتیموری, روزنامه نگار در پلیس فتا کرمان تفهیم اتهام شد / ارجاع پرونده به شعبه بازپرسی

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۷ شهریور ماه ۱۳۹۹, جلسه بازجوئی و تفهیم اتهام امیررضا امیرتیموری, روزنامهنگار و عضو خانه مطبوعات در پلیس فتا کرمان برگزار شد و این فعال رسانه ای با دریافت ابلاغیه ای به جلسه بازپرسی فراخوانده شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز پنجشنبه ۶ شهریور ماه ۱۳۹۹, امیررضا امیرتیموری, روزنامهنگار و عضو خانه مطبوعات که پیشتر با شکایت محمدرضا پورابراهیمی داورانی, نماینده کرمان در مجلس به پلیس فتا استان کرمان احضار شده بود پس از حضور در این اداره امنیتی و طی مراحل بازجوئی اولیه و اطلاع از مصداق اتهامی « نشر اکاذیب » با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرمان فراخوانده شد.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “پس از حضور امیررضا امیرتیموری, در پلیس فتا افسر مربوطه علت شکایت مطروحه از سوی محمدرضا پورابراهیمی داورانی, نماینده کرمان در مجلس را برای این روزنامه نگار با نشان داده حجمی از کاغذهای A4 بعنوان سند در پرونده ای منتسب به این روزنامه نگار نشان داد و در ادامه هم اتهام نشر اکاذیب از طریق سیستم رایانه ای به امیررضا امیرتیموری, تفهیم و این روزنامه نگار در پلیس فتا با دریافت ابلاغیه ای باید ظرف مدت ۵ روز کاری از تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۳۹۹ برای حضور در جلسه بازپرسی به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرمان مراجعه کند”.
این منبع مطلع در مورد حسن عباسی, دیگر متهم این پرونده افزود: “با توجه به اینکه آقای عباسی ساکن تهران هستند این پرونده باید نیابت قضائی بگیرد و پس از انتقال به تهران مراحل بازجوئی و بازپرسی وی توسط پلیس فتا در تهران و شعبه بازپرسی در دادسرای فرهنگ و رسانه یا دادسرای امنیت اوین انجام شود”.
حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۴ شهریور ماه ۱۳۹۹, با انتشار گزارشی احضار امیررضا امیرتیموری, روزنامهنگار و عضو خانه مطبوعات به همراه حسن عباسی – عضو هیئت تحریریه وبسایت تابناک و از اعضای انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران به پلیس فتا را اطلاع رسانی کرده بود.
- بیشتر بخوانید: احضار تلفنی ۲روزنامه نگار به پلیس فتا در پی شکایت محمدرضا پور ابراهیمی, رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
پیشتر نیز فردی آگاه از این پرونده به حقوق بشر در ایران پیرامون علت شکایت محمدرضا پورابراهیمی داورانی از حسن عباسی و امیررضا امیرتیموری گفته بود: “این اتهام مربوط به گزارشات انتقادی است که این ۲ روزنامه نگار با عناوین « آقای پورابراهیمی این آزمون و خطا نامش چه مدیریتی است؟ », « آقای پورابراهیمی تبعات تصمیمات غیرکارشناسی و زیانبار اقتصادی را مردم میدهند », « تیر های آقای نماینده یکی پس از دیگری به سنگ می خورد » و چند گزارش دیگر که از بی کفایتی محمدرضا پورابراهیمی در وبسایت خبری تابناک کرمان منتشر کرده بودند صورت گرفته اما متاسفانه این نماینده مجلس به جای قبول کم کاری های خود از حسن عباسی و امیررضا امیرتیموری شکایت کرده است”.
لازم به ذکر است, حسن عباسی پیشتر نیز در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۳۹۸, در پی انتشار گزارشی از نحوه عملکرد ضعیف استاندار هرمزگان با شکایت این مقام استانی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
- بیشتر بخوانید: بازداشت حسن عباسی, روزنامه نگار توسط ماموران امنیتی
سرکوب روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای ناقض, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید کرده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.