جعفر عظیم زاده, زندانی سیاسی در اعتصاب غذا و محبوس در سلول انفرادی زندانی رجائی شهر کرج

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۸ شهریور ماه ۱۳۹۹, جعفر عظیم زاده, فعال کارگری و زندانی سیاسی علیرغم گذشت ۱۲ روز از اعتصاب غذا با وضعیت وخیم جسمانی در سلول انفرادی زندان رجائی شهر کرج محبوس شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز شنبه ۸ شهریور ماه ۱۳۹۹, جعفر عظیم زاده, فعال کارگری و زندانی سیاسی علیرغم گذشت ۱۲ روز از اعتصاب غذا با وضعیت وخیم جسمانی در سلول انفرادی زندان رجائی شهر کرج محبوس شده است. این زندانی سیاسی از حق ملاقات و سایر حقوق شهروندی یک زندانی محروم است. عظیم زاده, در حال تحمل حبس تعزیری ۶سال و ۱ ماه خود از بابت ۲ پرونده قضائی است.
بنقل از یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران: “جعفر عظیم زاده تا به امروز نزدیک به ۱۰ کیلوگرم از وزن خود را از دست داده و دلیل این کاهش وزن مربوط به علائم بیماری کرونا در این زندانی سیاسی که پیش از انجام آزمایش دچار سردرد, بی اشتهایی, مشکلات گوارشی, سستی بدن شده بود و پس از اعلام اعتصاب غذا این روند رو به افزایش رفت. این زندانی سیاسی در حال حاضر با نوسان فشارخون, تغییر رنگ چهره و سردی بدن مواجه شده است. جعفر عظیم زاده, همچنین بر اثر اعتصاب غذای ۶۳ روزه ای که در سال ۱۳۹۵ داشت به بیماری قلبی, مشکلات کلیه و خونریزی روده مواجه شده بود و این علائم با توجه به این اعتصاب غذا مجدداً در وی نمایان شده است”.
این منبع مطلع در ادامه افزود:” آقای عظیم زاده از زمان انتقال به زندان رجائی شهر کرج از حق ملاقات, تماس تلفنی با خانواده, دسترسی به روزنامه, کتاب و هواخوری و هرگونه ارتباط با خارج از سلول انفرادی که در آن محبوس شده محروم است.”
در تاریخ ۵ شهریور ماه ۱۳۹۹, بهنام موسیوند، بهنام محجویی، آتبین جعفریان، روح الله خضری، یاسین جمالی، حسین محمودی، احمد فارسی و محسن فرید, هشت تن از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین در نامه ای سرگشاده ضمن ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی جعفر عظیم زاده نوع برخورد با این فعال کارگری را نمونه ای از هزاران مورد برخورد فراقانونی با زندانیان سیاسی در زندانهای ایران عنوان کردند.
این فعال کارگری, در تاریخ ۲۹ مرداد ماه ۱۳۹۹, در اعتراض به فریب وی و انتقال ناگهانی از زندان اوین به زندان رجائی شهر کرج, عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در مقابله با بیماری کرونا و پنهانکاری مسئولان قضائی و سازمان زندانها از مبتلا شدن زندانیان به کووید ۱۹ و سرگردانی و خانواده اش, اعلام اعتصاب غذا کرد.
- بیشتر بخوانید: جعفر عظیم زاده, فعال کارگری و زندانی سیاسی اعتصاب غذا کرد
در تاریخ ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۹, جعفر عظیم زاده از اندرزگاه ۸ زندان اوین به بهانه انتقال به بیمارستان طالقانی تهران برای درمان مشکلات قلب و گوارش از این زندان خارج اما نه تنها به مرکز درمانی منتقل نشد بلکه بدون اطلاع قبلی به سلول انفرادی در زندان رجائی شهر کرج منتقل شد و طی این مدت از حق ملاقات, درمان و تماس با خانواده اش علیرغم اینکه به ویروس کرونا مبتلا است محروم مانده بود.
- بیشتر بخوانید: اعزام اورژانسی جعفر عظیم زاده, زندانی سیاسی به بیمارستان طالقانی
- بیشتر بخوانید: انتقال ناگهانی جعفر عظیم زاده به زندان رجائی شهر کرج
در تاریخ ۱۹ مرداد ماه ۱۳۹۹, جعفر عظیم زاده و ۱۵ تن دیگر از زندانیان محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین پس از انجام آزمایش کووید ۱۹ مشخص شد به این ویروس مرگ بار آلوده هستند.
این فعال کارگری و زندانی سیاسی در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهام ” تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق فعالیت رسانه ای در داخل زندان” به تحمل ۱ سال و ۱ ماه حبس تعزیری محکوم و این حکم پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً تائید شد.
- بیشتر بخوانید: محکومیت جعفر عظیم زاده, فعال کارگری به تحمل حبس ۱۳ ماه حبس تعزیری
- بیشتر بخوانید: دادگاه تجدیدنظر: محکومیت جعفر عظیم زاده به تحمل حبس تعزیری
در تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۹, جلسه دادرسی و تفهیم اتهام جعفر عظیم زاده, زندانی سیاسی و فعال کارگری محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین پس از انتقال اجباری وی علیرغم اعلام انصراف این فعال کارگری از حضور در جلسه دادرسی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهام ” تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق فعالیت رسانه ای در داخل زندان” برگزار شده بود.
در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۳۹۹, جعفر عظیم زاده, فعال کارگری و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین از حضور در جلسه دادرسی که از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری برگزار شده بود انصراف داد. پرونده این فعال کارگری جهت تشکیل جلسه دادرسی در تاریخ ۶ خرداد ماه سالجاری به دادگاه انقلاب تهران ارجاع شده بود.
- بیشتر بخوانید: انصراف جعفر عظیم زاده, زندانی سیاسی از حضور در جلسه دادرسی
- بیشتر بخوانید: ارجاع پرونده جعفر عظیم زاده, فعال کارگری به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران
در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, جعفر عظیم زاده, فعال کارگری و زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین در پرونده جدیدش با اتهام “تبلیغ علیه نظام” توسط محمد نصیرپور, بازپرس شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت تهران تحت بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفته بود.
- بیشتر بخوانید: جعفر عظیم زاده, زندانی سیاسی در پرونده جدید تفهیم اتهام شد
این فعال کارگری در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸, از اندرزگاه ۸ زندان اوین برای حضور در جلسه بازپرسی در این پرونده به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت تهران اعزام و توسط “محمد نصیرپور” بازپرس شعبه مذکور مورد بازپرسی قرار گرفته بود.
در تاریخ ۲۸ فروردین ماه ۱۳۹۸, محمدعلی جداری فروغی، وکیل دادگستری گفته بود: “جعفر عظیم زاده در شعبه ۱۱۹۰ دادگاه کیفری ۲ تهران به علت غیبت از مرخصی به ۳۰ ضربه شلاق و ۷ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده بود که پس از اعتراض، امروز در شعبه ۱۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم شلاق لغو شده بود”.
- بیشتر بخوانید؛ لغو حکم شلاق جعفر عظیم زاده, فعال کارگری
جعفر عظیم زاده، عصر روز سهشنبه ۹ بهمن ماه ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در منطقه پردیس کرج بازداشت و به کلانتری ۱۱ فردیس منتقل شد. وی در تاریخ ۱۳ بهمنماه ۱۳۹۷ طی تماسی تلفنی به خانواده خود اطلاع داد که به اندرزگاه ۸ سالن ۹ زندان اوین منتقل شده بود. محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع این فعال کارگری پیشتر اعلام کرده بود که با پیگیریهای انجام شده مشخص شد ایشان با نیابت قضایی صادره بر مبنای محکومیت به ۶ سال زندان و برای تحمل این حکم روانه زندان اوین شد.
- بیشتر بخوانید: بازداشت جعفر عظیم زاده, فعال کارگری توسط نیروهای امنیتی
- بیشتر بخوانید: جعفر عظیم زاده جهت اجرای حکم ۶ سال حبس به زندان اوین منتقل شد
جعفر عظیم زاده با عنوان غیبت از مرخصی، توسط شعبه ۱۱۹۰ دادگاه کیفری ۲ تهران به تحمل ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده بود. روز شنبه ۲۵ بهمنماه ۱۳۹۷، محمدعلی جداری فروغی از ارائه درخواست تجدیدنظر خواهی در خصوص این حکم خبر داده بود.
دسترسی افراد به امکانات پزشکی و بهداشتی از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد و بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ بهداشت, درمان, خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود.
سرکوب فعالان کارگری در ایران ناقض ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ناقض ماده ۲۱ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که بر حق افراد بر شرکت و تشکیل تجمعات مسالمت آمیز و اعتراض بدون حمل سلاح تاکید میکند نیز میباشد.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.