پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

احضار حیدر قربانی، فعال کارگری به جلسه دادرسی

0
802

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹، شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرقدس « قلعه حسن خان »، از توابع شهرستان شهریار، با ارسال ابلاغیه ای کتبی حیدر قربانی، فعال کارگری را فراخواند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز شنبه ۱ آذر ماه ۱۳۹۹، حیدر قربانی، فعال کارگری و کارگر ساختمانی – متاهل – دارای ۲ فرزند دختر، توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرقدس « قلعه حسن خان »، از بابت رسیدگی به اتهام مطروحه علیه این فعال کارگری با شکایت وزارت اطلاعات محاکمه خواهد شد. 

براساس ابلاغیه ای که اخیراً برای حیدر قربانی از طریق واحد ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه « ثنا » ارسال شده از وی خواسته شد تا راس ساعت ۸۰:۳۰ دقیقه صبح روز شنبه ۱ آذر ماه ۱۳۹۹، برای برگزاری جلسه دادرسی در دفتر شعبه مذکور حاضر شود. 

این فعال کارگری از بابت فعالیتهای صنفی خود برای مطالبات کارگران در تاریخ ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۹, پس از یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل شخصی وی و تفتیتش منزل و ضبط اقلام شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه بازداشت و به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ این ارگان امنیتی در زندان اوین منتقل شد و در تاریخ ۱۰ تیر ماه هم با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. چ

در طی بیش از ۴۰ سال که از عمر حکومت جمهوری اسلامی گذشته همواره کارگران ایران با محرومیتهای گسترده دست و پنجه نرم کردند. این قشر از جامعه ایران برای احقاق مطالبات صنفی خود تجمعات و فعالیتهای مسالمت آمیزی را منطبق با ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر برگزار می کنند اما با توجه به نگاه سرکوبگرانه از حاکمیت این افراد با اتهامات دروغ و بدور از واقعیت احضار، بازداشت، بازجوئی و محکوم می شوند. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

 بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت، عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است. 

سرکوب شهروندان و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

 

برچسب هاحقوق بشرنقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب فعالان کارگری در ایرانبازداشت فعالان کارگری در ایرانمحاکمه فعالان کارگریشعبه101دادگاه کیفری دوحقوق بشر در ایرانبازداشت فعالان کارگرینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیفعال کارگری جعفر عظیم زادهشعبه101 دادگاه کیفری2نقض حقوق شهروندیفعالان کارگریفعالان کارگری در ایرانشهر قدسحیدرقربانیشعبه 101 دادگاه کیفری دو قلعه حسن خانمحاکمهحقوق بشر در جمهوری اسلامیمحاکمه در دادگاهقلعه حسن خانفعال کارگری حیدر قربانیشعبه101دادگاه کیفری2قلعه حسن خاننقض حقوق بشر در ایرانسرکوب فعالان کارگریفعال کارگری در ایرانسرکوب فعالان کارگری در جمهوری اسلامیشعبه101دادگاه کیفری2شعبه101 دادگاه کیفری 2 قلعه حسن خاننقض حقوق بشرمحاکمه شهروندانحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانشعبه 101 دادگاه کیفری 2شعبه۱۰۱دادگاه کیفری ۲فعال کارگریحقوق بشر درایرانحقوق بشر زندانیان سیاسیبازجوئی از فعالان کارگریشعبه 101 دادگاه کیفری2محاکمه حیدر قربانینقض حقوق شهروندی در ایرانمحاکمه شهروندان در ایراناحضار فعالان کارگری در ایرانحیدرقربانی فعال کارگریمحاکمه حیدرقربانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading