شنبه , ۲۰ خرداد , ۱۴۰۲
شنبه, ژوئن 10

بازداشت حافظ عمر آسکانی، شهروند اهل سنت در شهرستان سرباز

0
142

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، ماموران امنیتی در روستای نوبهار از توابع شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان، حافظ عمر آسکانی، شهروند اهل سنت را بازداشت کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از حال وش، روز چهارشنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۲، حافظ عمر آسکانی، فرزند: کریم بخش، متولد: ۱۳۷۶، اهل شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان و شهروند اهل سنت، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، از دلایل بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات این شهروند اهل سنت اطلاعی در دسترس نیست اما با توجه به اعلام برخی افراد نزدیک به این شهروند اهل سنت، ماموران در هنگام بازداشت حافظ عمر آسکانی، از ارائه حکم قضایی برای به وی امتناع کردند. 

اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی بر پیروان سایر ادیان، در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر، به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با اقلیتهای مذهبی را به شدت محکوم کرد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی افزایش سرکوب و ارعاب گسترده بر علیه اقلیتهای مذهبی در ایران را محکوم کرد. 

سرکوب پیروان اهل سنت و اقلیتهای مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ و ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هااهل تسننشهروندان بلوچپیروان اهل تسنناستان سیستان بلوچستانسیستان بلوچستانحافظ آسکانینوبهار سربازاهل سنتبیخبری از بازداشت شدگانحقوق بشر ایرانشهروندان بلوچ اهل تسنن در ایرانشهروندان بلوچ،حافظ اسکانینوبهارسربازسیستان و بلوچستانبازداشت شهروندان بلوچبازداشت شهروندان بلوچ ایرانسرباز سیستان و بلوچستانروستای نوبهار شهرستان سربازحقوق بشر در ایرانبازداشت بیخبریسرکوب شهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیفشارهای امنیتی بر شهروندان بلوچسربازسیستان بلوچستاناستان سیستان و بلوچستانشهروندان بلوچ در ایرانسرکوب شهروندان بلوچ در ایرانشهروندان بلوچ سنی مذهبشهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستانسرکوب اهل تسنپیروان سایر ادیانسربازسرکوب اهل سنتشهروندان بلوچ اهل سنت در ایرانحافظ عمرآسکانیپیروان سنی مذهبحقوق بشرشهرستان سربازبازداشت شهروندان اهل سنتبازداشت شهروندان اهل تسننشهروندان بلوچ اهل سنت ایرانحافظ عمر آسکانیروستای نوبهاربازداشتپیروان اهل سنتسرکوب شهروندان بلوچشهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیبازداشت بی خبریحافظ عمر اسکانینوبهار

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: